Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ταξίδι στα Άγναντα Άρτης !!!

Ότι και να πείτε έχετε δίκαιο. Σας άφησα καιρό αλλά όχι χωρίς λόγο! Ταξίδεψα φιληνάδες μου. Πήγα στα πεθερικά μου στην Άρτα. Η μάνα του Αγησίλαου είναι από τα Τζουμέρκα. Από τα τιμημένα Άγναντα. Τρεις μέρες μάζευα τα πράγματα για να πάμε στο χωριό. Επάνω δεν έχει τηλέφωνο, ούτε κινητό πιάνει φυσικά και το κοντινότερο μαγαζί είναι 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο! Οπότε ετοίμασα πολλά προικιά γιατί μια βδομάδα αποκλεισμένοι εκεί πάνω ένας θεός ξέρει τι θα χρειαζόμασταν. Άκουσε η κυρά-Δέσποινα εκδρομή, «κι εγώ θα ρθω» λέει. Κάτσε καλά χρυσή μου γυναίκα της λέω με τα δυο πόδια μέσα στον τάφο είσαι, μια ανάσα από τον Άδη και θες και εκδρομή στα Τζουμέρκα, εκεί λέω δεν έχει ούτε ρεύμα. Εγώ έκανα κατοχή μου λέει, εμένα που με βλέπεις με βίασε ο Χάβελ Σβαϊσταϊγκερ στρατιώτης του τρίτου ράιχ. Με τις γκαζόλαμπες το ψαχνα το σκισμένο το βρακί μου πριν έρθει ο πατέρας μου και με βρει στα πατώματα, και θα φοβηθώ να πάω στα Άγναντα; Κάτσε καλά μωρή Λιλή Μαρλεν της λέω που θυμήθηκες και τον φαντάρο τον Χάβελ, λυσσασμένη. Θα πάω να δω την πεθερά μου τη Δήμητρα, κυρά-Δέσποινα λέω, αυτή είναι 27 χρόνια χήρα είναι παλαιών και αυστηρών αρχών δε θα ταιριάξετε, δε θα περάσεις καλά. Όχιιιιιιιι, άμα φύγετε χωρίς εμένα θα κάνω φασαρία μου λέει άλλωστε μου λέει μου χεις υποχρέωση, νομίζεις ξέχασα τα Θεοφάνεια του 64 που δεν ήθελες να πάς με την κουνιάδα σου την Ζίτσα στο Πικέρμι και ήρθες μαζί μας με τον σχωρεμένο τον Αποστόλη στα πεθερικά μου στο Παλιό Καβάλας, δήθεν γιατί σε πειράζει το νερό στο Πικέρμι; Νόμιζες δεν κατάλαβα που τραβιόσουν με τον Απόστολο; Κακομοίρα μου πάω να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου και μην πεις κιχ γιατί τώρα θα πάρω στο κινητό τον Αγησίλαο και μάλιστα θα τον πάρω με βιντεοκλήση να δει και την ενοχή στο πρόσωπό σου!!!! Λοιπόν φίλες μου δε θα σχολιάσω τις τεχνολογικές γνώσεις της κυρά-Δέσποινας αυτή τη φορά γιατί όταν το άκουσα αυτό έγινα Τούρκα. Άκου τον Απόστολο. Αν είναι ποτέ δυνατόν εγώ με τον Απόστολο και μάλιστα το 64. Καλή μου έπρεπε να της πω το 64 εγώ τα είχα με τον Στάθη που ήταν ίδιος ο Τόνυ Πινέλι. Με ανέβασε το αίμα στο κεφάλι η παλιόγρια!

Ετοιμάστηκα εγώ, πήρα τα τάπερ, τις φλοκάτες πήρα και ένα κηροπήγιο να το πάω δώρο στην πεθερά μου και εκεί που βάζαμε τα πράγματα στο φορμπαγαζ με τον Αγησίλαο βλέπω από μακριά μια μαυροντυμένη σιλουέτα να έρχεται τρέχοντας!!! Κυρά-Δέσποινααααα;;;; Έφτασε η αθεόφοβη έτοιμη με μια βαλιτσούλα στο χέρι. Που πάς κυρά-Δέσποινα τη ρωτάει ο Αγησίλαος; Θα έρθω στα Άγναντα Άγη μου δε σου είπε η Ζωζώ; Θέλω να μαζέψω κάτι αμάραντα που φυτρώνουν πάνω στα βουνά της Άρτας τα χω τάμα να τα βάλω στο μνήμα του Απόστολου πολύ του άρεσαν τα αμάραντα, έτσι δεν είναι Ζωζώ μου; Εσύ που τα ξερες τα χούγια του;

Πάει λέω θα τη σκοτώσω. Στα καλά τα καθούμενα θα με βάλει και λόγια με τον άνδρα μου. Λοιπόν κυρά-Δέσποινα πάρε την βαλιτσούλα σου και άμε στο καλό χρυσή μου. Πήρα τηλέφωνο την Φρόσω να έρθει να την μαζέψει. Την είπε που θα την πάει στο σινεμά να δει το Μάτριξ το 3 και την έπεισε τελικά.

Με την όλη σύγχυση ξέχασα να πάρω και το ύφασμα που αγόρασα το Σάββατο από το παζάρι να κόψω κουρτίνες στην πεθερά μου. Έμεινε πίσω στο σπίτι τι θα το κάνω δε ξέρω. Δέκα πόντους ούγια έχει δεν είναι να το βάλω πουθενά εγώ, θα με πάρουν στο ψιλό. Θα το κόψω θα το κάνω μαξιλαράκια για τις σεζλόνγκ στο εξοχικό. (Άσχετο: το «σεζλόνγκ» ο υπολογιστής μου δε το υπογράμμισε με κόκκινο το πήρε σαν σωστό. Μη χειρότερα).

Αν και κανονικά αγνοούμενη αυτή την εβδομάδα ήμουν εγώ, θα σας ζητήσω να με πληροφορήσετε για το που μπορεί να βρίσκεται εκείνος ο ψωριάρης ο ηθοποιός που έπαιζε τον Αλία, το δουλικό στον «χήρο, τη χήρα και τα χειρότερα» του ΑΝΤ1 με τον Καρρά και τη Βαλσάμη, τον πρίγκιπα της Αλβανίας, που τον είχε ερωτευτεί σφόδρα η Μάγδα Τσαγγάνη η βοηθός του επίσης δουλάρα.

Χρόνια πολλά και για χτές. Του Ευαγγελισμού, μεγάλη γιορτή, άντε να δώσει η παναγίτσα να βρει κι αυτός ο ανίκανος ο γιος μου καμιά μπουνταλού να πάρει να δω και εγώ κανένα εγγονάκι που θα κλείσω τα μάτια μου και χαΐρι δε θα χω δει από αυτόν τον άχρηστο. Άμα δηλαδή καταφέρει και κάνει τίποτα με το δεκάποντο που κουβαλάει στο βρακί. Αχ κρίμα κρίμα αυτό το παιδί.

Λοιπόν σας αφήνω γιατί έχω να τακτοποιήσω και τα πεσκέσια που μας έδωσε η πεθερά και θέλω να δω και τα μυστικά της Εδέμ (χωρίς μια Κάτια Δανδουλάκη το σήριαλ δε λέει τίποτα αλλά τι να κάνω συμβιβάζομαι με τον Δάνη Κατρανίδη. Αχ βέρα, βέρα!).

Σας φιλώ….

Η βασίλισσα της Άρτας…. Ζωζώ!

Υ.Γ. όποιος έχει τραγούδια του Τόνυ Πινέλη τα θέλω σα τρελή!


13 σχόλια:

  1. "άντε να δώσει η παναγίτσα να βρει κι αυτός ο ανίκανος ο γιος μου καμιά μπουνταλού να πάρει να δω και εγώ κανένα εγγονάκι που θα κλείσω τα μάτια μου και χαΐρι δε θα χω δει από αυτόν τον άχρηστο"

    Το γονιδιο της ελληνιδας μανας!οτι και να κανεις δε μπορεις να το αποφυγεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκδρομή στας εξοχάς ακούω και πολύ σε χαίρομαι Ζωζώκα... ελπίζω τουλάχιστον να πέρασες καλά και το φρέσκο αεράκι να αναζωογόνησε τον Αγησίλαο σου! Σε φιλώ γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na 'sai kala vre Zwzwka pou epanilthes kai gelasa ligaki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, Σείριε, καλέ μου, αναγκη είχε ο Αγησίλαος του φρέσκου αερακίου των εξοχών της Άρτης!!! Έχει τη βασίλισσα Ζωζώ να του κάνει μασάζ και είναι μονίμως αναζωπγονημένος!!! Να χα κι εγώ τέτοιο μασαζ και αμέσως βρέφος θα γενόμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε για να το λες κάτι θα ξέρεις. η που θα σε εχω τρίψει η που θα άκουσες απ΄αλλού τα καλά τα λόγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βασίλισσά μου, κανένα από τα δύο δενισχύει. Σε αφουγκράζομαι αυτή είναι η αιτία των λεγομένων. Μακάρι να είχα την τύχη να ήταν γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας αγαπώ... !!!
    Για εσάς ζω...
    Είστε η εμπνευσή μου...
    Αλήτες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι να σε διαβάζω , ανοίγει η καρδιά μου και έχω ενα μόνιμο χαμόγελο σε κάθε γραμμή σου .Πέρασες καλά , αυτό μετράει , ζουλεύωωωωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. asxeto....
    plhroforia:h zwzw htan politikoihmenh paidiothen...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @dominic
    Χαχχααχαχχαχαχαα!!!

    Καλέ σε έκανε νύφη κοντοχωριανή μας;
    Η καταγωγή της γιαγιάς μου είναι από ένα χωριό από την άλλη πλευρά αυτών των βουνών.
    Αν και δεν τους έζησα, εκτιμώ αφάνταστα το ότι προτιμούσαν να ζουν ελεύθεροι στις βουνοκορφές παρά υποταγμένοι. Η φατρία μου μάλιστα έχει ένα ωραίο παρατσούκλι γιατί επιβίωναν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και περιοχές, και είχα και έναν πάππο(τοπική διάλεκτος) αντάρτη.
    Επίσης στο Παληό Καβάλας πήγαινα ένα καλοκαίρι στα ξαδέρφια μου(το ιλ πρίμο υπάρχει ακόμα;) που έχουν σπίτι εκεί.

    Ρε Ζωζώ. Για να σε δω καλά... Από κάπου σε ξέρω!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια φορά πήγα στο Παληό Καβάλας καλή μου και το ιλ τέτοιο δε το είδα! Ποιο χωρίο ακριβώς είναι το δικό σου μήπως τα Σκουληκέϊκα η μήπως τα Τσιραίϊκα; Αλλά και εσύ πια τι πράγμα είναι αυτό τουριστικός πράκτορας έχεις κάνει; όλα πια να τα ξέρεις; Ζακ υβ Κουστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχαχαχα! Όχι αλλά έχω αναμεμειγμένες καταγωγές και ξαδέρφια παντού!

    :)
    Καλό ΣΚ και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μικρές αλλαγές! Μετά το σύντομο κλείσιμο του blog, μετακομίσαμε σε νέα στέγη. Ωσάν να αλλάξαμε τετράδιο ήταν τούτη η μετακόμιση… μυαλά δεν αλλάξαμε ακόμα! Αν έχεις την καλοσύνη ανανέωσε το μπλογκ από τη λίστα σου.

    Το νέο είναι seiriopolis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή