Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

"...Breakfast at ...παζάρι.."

Από το να κάθομαι να μαλώνω με τη Σουλτάνα καλύτερα να μπω στο ίντερνετ και να ασχοληθώ λιγάκι με το blog μου. Τι ωραία σήμερα Σάββατο! Ξύπνησα ντύθηκα και κατέβηκα στο παζάρι. Ήθελα να πάρω αντίδια και τελικά γύρισα με 10 σακούλες πράγματα. Πήρα μαϊντανό, φρέσκα κρεμμυδάκια, παντζάρια που τα κάνω τέλεια, μανιτάρια, δυο ματσάκια ρόκα και λίγα καρότα. Σήμερα μαγείρεψα λαχανάκια Βρυξελλών φουρνιστά με καροτάκια κρεμμυδάκια και ντοματούλα. Απίστευτη επιτυχία. Έφαγε ο Αγησίλαος ακόμη ρεύεται να χωνέψει. Έφαγε και η Σουλτάνα ντεμέκ την άρεσε αλλά τα άφησε τα μισά. Μετά το φαΐ ο Αγησίλαος ζήτησε και κυδώνι γλυκό ευτυχώς είχα κρύψει δυο κομμάτια από την θεία την Κωνσταντινιά ήξερα που θα ζητάει ο Αγησίλαος και θα φωνάζει άμα δεν έχω.


Φάγαμε σκάσαμε και είπαμε να δούμε μια ταινία. «Infamous». Άλλο να σε λέω και άλλο να το βλέπεις. Δύο ώρες ταινία… κουράστηκα να σε πω την αλήθεια.

Σχετικό με τη ζωή του Truman Capote. Πρωταγωνιστούσε ένας

αντιπαθητικός ηθοποιός ο οποίος μάλλον ήταν πολύ καλός στο ρόλο του και για αυτό μου έβγαλε όλη αυτή τη σιχαμάρα. Καθώς γνωστό σε όλους το πόσο ιδιόρρυθμος και απωθητικός χαρακτήρας υπήρξε ο Capote. Δε θα μπορούσε άλλωστε να ναι κάπως αλλιώς ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς του 20ου αιώνα. Θα παραμείνω στην δηλωμένη παρά την δύσκολη εποχή του, ομοφυλοφιλία και στο «Breakfast at Tiffany's» που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη… Προτείνω την ταινία «Infamous» σε άτομα με αντοχές σε ταινίες με κοιλιά και την αντιπροτείνω σε ξινές gay «κυρίες» οι οποίες δεν ανέχονται τις άλλες κομπλεξικές αδερφές (βλέποντας ίσως τον εαυτό τους μέσα σε αυτές).



Αποχώρησε και η Κέλλυ χτες από το X-factor! «Μαμά, μαμά» φώναζε και ξαναφώναζε αλλά δεν εισακούστηκε… Της τραβήξανε το «κόκκινο» χαλί κάτω από τα πόδια και έπεσε !@! Κρίμα πάντως εμένα με άρεζε είχε κάτι από Δόμνα, Ραλλία, και Νίνα Ζαχά. Καλή σταδιοδρομία… Κέλλυ.



Έμαθα σήμερα ότι η illy (café espresso) έκλεισε φέτος 75 χρόνια!! Χρόνια πολλά στην illy αν και εγώ τον ελληνικό του Μπουφίδη το ξανθό το χαρμάνι δε το αλλάζω. Άσε που τον espresso δε μπορείς και να τον γυρίσεις μετά…



Πλήρωσα και το πετρέλαιο σήμερα πολύ φθηνό με ήρθε και πολύ το χάρηκα. Θα μείνουν λεφτά να πάρω ένα πατάκι που είδα στο Scondo Center.

Αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι σε όλες τις συνειδητοποιημένες λεσβίες και σας αφήνω να πάω να βαφτώ να ξάνω το μαλλί και να βγω να τα βροντήξω….

Σας φιλώ… Η βασίλισσα των Tiffany's.. Ζωζώ!!!


«Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε
για να πάψουνε καψώνια να μας κάνουνε.
Να πεθάνουν οι γυναίκες, να πεθάνουνε,
μα κι αν λείψουνε στ' αλήθεια, τι θα κάνουμε;

Η μία με κατέστρεψε, η άλλη μ' έχει κάψει
και μία τρίτη έκανε τη μάνα μου να κλάψει.
Και μια Κική και μια Κική μ' έριξε χρόνια φυλακή.»


Στίχοι: Κώστας Κοφινιώτης
Μουσική: Χρήστος Εμμανουήλ
Πρώτη εκτέλεση: Λευτέρης Πανταζής



5 σχόλια:

  1. Που είσαι Ζωζώ; Και τον Αγησίλαο; τα λαχανάκια, τα μανιτάρια, τα κιδώνια, τα καλλύματα και τα χαλάκια, τα τυροπιτάκια και τα λικεράκια; Όλα αυτά μια ουτοπία; Ένα πουκάμισο αδειανό; Όχι, καλή μου, κηνύγησέ τα και θα τα χεις! Μην τα θεωρείς εικονική πραγματικότητα, κάντα ζωή και πες τα ΖωΖώ! Αχ καλή μου, σ' αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Axou den imoun ekei na fao apo to uperoxo fai...Oso gia tin tainia,afou den eisai esu mari tis koultouras ti to polemas?Des kati se Hairsprei na staniareis :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου ανώνυμε,
    τίποτα δεν μένει πίσω, τίποτα δε της ξεφεύγει της Ζωζώς. Κάθε μέρα και μια καινούρια εμπειρια. Γιατι ως γνωστόν...
    ΖΩΖΩ θα πεί "ΖΩ" ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, καλή μου Ζωζώ! Αχ! Κανείς δε ζει δύο φορες! Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κηνυγά,πάντα πάντα θα 'ναι αργά! Δευτερη ζωή δεν έχει! Αχ γλυκιά και αγαπημένη Ζωζώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνά με την ίδια ερμηνεύτρια πάντα όμως αγάπη μου:
    "Κι απ' τις πέντε ζωές
    που ζούμε χωριστά
    τα μάτια έχω κλειστά
    κι ας μου δείξανε στεριές"
    Οπότε όχι Ζω-ζω.. αλλά Ζω-ζω-ζω-ζω-ζω.. έπρεπε να με λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή