Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Γάμοι, κηδείες, σινεμά.....

Άργησα να κάνω εμφάνιση αλλά είχα υποχρεώσεις. Έγινε η Τετάρτη μου Σαββατοκύριακο. Μέσα σε δύο μέρες (Τρίτη-Τετάρτη) είχα μια κηδεία, ένα γάμο και δυο προβολές σινεμά. Μόνο η Σταματέρη (η παρουσιάστρια από το πουθενά) και το παζάρι λείπανε και θα νόμιζα ότι όντως ήταν σαββατοκύριακο.

Πέθανε ο κυρ-Γιώργος ο ταξιτζής. Είχε το «κακό σπυρί». Τον έφαγε η κούρκα η γυναίκα του. Τον έψησε τα συκώτια. Δυο φορές χήρα αυτή, τον πήρε, τον ξέκανε κι αυτόν η φαρμακομούνα. Τον έσκασε τη χολή. Πολύ θέλει νομίζεις να το βγάλεις το «κακό σπυρί»; Όλη η ομοσπονδία Ταξί ήταν εκεί. Κλάμα οι ταρίφες, κλάμα τα πεθερικά, κλάμα και το ξώγαμο της χήρας από τον πρώτο της τον άντρα. Κι αφού απόκλαψαν όλοι εδάκρυσε και η χήρα. Μαύρισε η ψυχή μου. Όχι τόσο από το μακαρίτη όσο από την μαύρη αράχνη. Σκέτο λαμόγιο. Τι να πω δε ξέρω. Βγήκε ο παπάς, τον διάβασε (αιωνία σου η μνήμη και τα τοιαύτα), κοιτούσε λοξά και τη χήρα και μη με ρωτάτε παραπάνω, δε κολάζομαι χωρίς λόγο εγώ και είναι και των Τριών Ιεραρχών αύριο.

Έφυγα με μαύρη την ψυχή απ΄ την κηδεία και πήγα καπάκι στο Δημαρχείο. Παντρευόταν η ψιλικατζού η Τερψιθέα τον Αποστόλη από την Πάτρα. Με φώναξαν για μάρτυρα. Εκτιμήσανε τη φινέτσα μου και μου πάνε «Ζωζώ μου εσένα θέλουμε να μας παντρέψεις». Ούτε μάνες ούτε μπαμπάδες καλέσανε. Εγώ και άλλες τέσσερις λούγκρες, φίλες της νύφης. Εμ, λέω τόσο «χαρούμενη» νότα που δώσαμε στον γάμο στο Άμστερνταμ έπρεπε να τον κάνουμε. Έχεις δει γάμο πέντε λεπτά; Εγώ ήταν η δεύτερη φορά που έβλεπα. Είχα πάει και στο γάμο της Θοδώρας με τον Στρατή. Ο γάμος έγινε στο σπίτι της πεθεράς της, δεν υπερβάλω, έγινε πίσω από την πόρτα του καθιστικού. Δεν την ήθελε τη Θοδώρα η πεθερά της και τον έκαναν πατ κιουτ τον γάμο να τελειώνει χωρίς πολλά πολλά. Έτσι και την Τετάρτη σε πέντε λεπτά τον πήρε τον Απόστολο η Τερψιθέα. Εβρίτισσα αυτή, Πατρινός αυτός. Δύο χρόνια το πολύ τους δίνω. Κι αυτό γιατί η νύφη είναι πεισματάρα αλλά άμα τον πιάσει και τον Απόστολο το πατρινό του… πάει.. όχι τίποτε άλλο τζάμπα και η σαμπάνια η Dom Perignon που άνοιξα έξω από το Δημαρχείο. Ήθελα και Dom Perignon η τσίπισσα. Την κουνάω, την κουνάω φεύγει η τάπα και πάει η ευλογημένη καρφί στο μάτι του γαμπρού. Έγινε το σώσε. Πέντε λεπτά κράτησε ο γάμος και δυο λεπτά η χαρά τους. Πρήστηκε το μάτι του Αποστόλη, σαν τα φασόλι Πρεσπών έγινε (εκείνα τα μεγάλα για το φούρνο). Δίπλωσε αυτός απ’ τον πόνο, τσίριζε η Τερψιθέα, άρχισε να κλαίει και όπως λέει και ο λαός μας; « έκλα.. ψε η νύφη , σχόλασε ο γάμος». Το γλέντι συνεχίζεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο λέω. Τι να πω τώρα εγώ εφταιγα; Θα με πουν και γκαντέμω που πήγα στην κηδεία πριν από το γάμο.

Αλλά ξέρω εγώ ποιος έφταιγε. Εκείνη η μπουμπού ο Κυριάκος, η φαλακρή νεράιδα που τον είχανε καλεσμένο. Τι το φωνάζεις το σούργελο; Το τρανς το φοβερό; Τι το Μιχάλη Ασλάνη βλέπω τι τον Κυριάκο ένα και το αυτό. Πέρασα προχτές κι από το Ληξιαρχείο που δουλεύει και τον βλέπω να κάθεται στο γραφείο του και να χει φόντο στον υπολογιστή του μια τσίτσιδη ξανθιά να νεροβρέχεται σ’ ένα ποτάμι. Ίσα μωρή κοντούλα λεμονιά, τι το βαλές εκεί το μουτζό; Αφού εσένα σου σηκώνεται μόνο άμα δεις φαντάρο στις ντουζιέρες!! Ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι. Έρχεται κάθε πρωί στη δουλειά, φούστα μπλούζα, ελαφριά πούδρα και κόκκινο πασούμι elite και κρύβεται πίσω από το μουνί της ξανθιάς μουτζάκλας στο pc. Αν είναι δυνατόν. Πως μπορείς να σαι κάτι για το οποίο ντρέπεσαι; Πως μπορείς να κρύβεσαι και να μετανιώνεις για αυτό που είσαι; Πόσο υγιείς νιώθεις όταν κάνεις κάτι τέτοιο. Άλλα δε θα σου λύσω εγώ τα ψυχολογικά καλή μου. Έχω και τον Αγησίλαο στο κρεβάτι, τον παππού στο κελάρι και ένα κοντοψώλη γιο να παντρεψω. Έχω κι εγώ τις έννοιες μου.

Πήγα δυο απανωτά βράδια να δω σινεμά. Άνοιξε το καινούριο το σινεμά το ODEON στην πόλη μας, και είπα να το ρίξω έξω. «Benjamin Button» και «Λυκόφως. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Η μια πιο πατάτα από την άλλη. Πήγαμε με την Σουλτάνα, την Καλλιόπη και την κυρα-Δέσποινα. Η Καλλιόπη όλη μέρα στο χωράφι, δεν άντεξε. Με το που άρχισε ο Benjamin της ήρθε το τάραμα, γλάρωσε, έγειρε το κεφάλι πίσω και είδε τα καλύτερα όνειρα. Δεν ξέρω αν άξιζε το εισιτήριο που πλήρωσε αλλά μεταξύ μας που θα βρήκε φθηνότερο ξενοδοχείο. Εμείς οι άλλοι τι να πούμε; Καλά που πήρα και την κυρα-Δέσποινα και είχα κάποιον να μιλήσω. Όλα τα είπαμε. Είχα στην τσάντα και κάτι κουλουράκια που μας κέρασε η Φρόσω το πρωί. Δεν ήθελα να τα φάω 'όταν μας τα κέρασε αλλά τα τύλιξα στο αλουμινόχαρτο να τα πάρω για το σπίτι. Μια χαρά μας ήρθανε. Όλα τα είπαμε και να σε πω και κάτι; Τέρμα τα μνημόσυνα δε ξανάπαω. χίλιες φορέα καλύτερα στ σινεμά. Είναι σκοτεινά έχει και ζεστούλα. Μόνο ελληνικό καφεδάκι δεν έχει αλλά μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Η άλλη η τέταρτη της παρέας, η Σουλτάνα κλάμα να δεις……Πολύ αρέστηκε φαίνεται. Εμείς να χουμε χωρατέψει όλη τη γειτονιά κι αυτή εκεί.. να μην ξεκολλάει απ’ τη βροχή. Δύο zewasoft τελείωσε η αθεόφοβη. Εκείνο το Benjamin όμως δε το φτάνει τίποτα. Νόμιζα τα χα δει όλα σε αυτή τη ζωή. Είχα κάνει λάθος τελικά. Τρεις ώρες έργο, τον ατέλειωτο είχε.

Μετά το σινεμά πήγαμε για σούπα στην «Κληματαριά» εγώ ρούφηξα μια κρεμμυδόσουπα άλλο πράγμα, αλλα απ’ τη μύτη με βγήκε. Έπεσε η μασέλα της κυρα-δέσποινας μέσα στα γιουβαρλάκια που πήρε και έκανα μια ώρα να τη βρω μέσα στο αυγολέμονο..

Πολλά είπα όμως και πέρασε η ώρα.

Σας φιλώ

Η βασίλισσα των σινεμά… Ζωζώ…

9 σχόλια:

  1. Ante Zwzw kai sta dikaw mas! Na parw ki egw ekeinon pou exw dialeksei na ginei o eklektos tis kardias mou (oxi den einai o kafes Jacobis)na kalesw kai to soi stin Tilo kai na tous afanisw!

    To Lykofws...sketo lukayges!!!!

    filw se Zwzwka!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den uparxeis Zwzwka, diladi piges se gamo kai kontepses monofthalmiseis ton gampro...ston diko mou tha sou exo ta xeria demena :)
    Den ton eida akomi on Benjamin, alla thelo polu. Eida omos ena allo polu oraio, to Cafe De Los Maestros opou parousiazetai i istoria tou Argentinikou tango..ekei na deis klama...
    Ai na perasei o kairos na ta poume apo konta. To savvato exoume party, tha xaro na sas do kai sena kai ton Agisilao :)
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγάπη μου ταγκό σαν και εκείνο που χόρεψα στο γάμο μου με τον Αγησίλαο δεν υπάρχει... εκεί να δεις ιστορία!!!
    Σε προειδοποιώ για τον Μπενζαμιν. ΑΠΑΙΣΙΟ!!!
    εσείς τι πάρτι ετοιμάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala ksero ta gousta sou,emena tha mou aresei o Benjamin :D
    Party gennethliwn (4on atomon) kai apoluseos :)
    Tha sas steilo avrio to proi prosklitirio :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις οτι η Ζωζώ ψωφάει για παρτούζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apapa Zwzwka tha se akousei o Agisilaos kai meta emena tha kunigaei me to dikano!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε άσε ήδη μου τα πε ένα χεράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. aaa...! zwzwka mou eimai ka8eth s'ayto, to stefani mas 8a prepei na to timame giati idalou tha mas vgei xino,egw ton exw korona sto kefali mou ton 8anasi mou allios 8a ekana thn zwitsa mou k egw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι; Άλλο Ζωζώ και άλλο ζωίτσα.. Ο καθένας με ότι συμβιβάζεται καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή