Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

...Μουσαφηριά το Σάββατο...

Κούτσα-κούτσα πέρασε και το σαββατοκύριακο. Είχαμε μουσαφίρηδες στο σπίτι. Ήρθε μια παλιά συμμαθήτρια τ’ αντρός μου, η Γεωργία. Να σε πω στην αρχή την κοιτούσα λίγο με το δεξί το μάτι το λοξό γιατί εγώ αυτά τα «συμμαθητές» τα ξέρω καλά και δεν τα χάφτω. Ήρθε που λες το Σάββατο με το τραίνο. Πήγαμε με τον Αγησίλαο να την πάρουμε από τον Ο.Σ.Ε. Τρόμαξα να την γνωρίσω είχα να τη δω από τα Δεκεμβριανά του ΄44. Πολύ άλλαξε η ρουφιάνα. Φορούσε ένα μακρύ τιρκουάζ φόρεμα και ασορτί καπέλο. Ο Χριστός και η Παναγία λέω πρωί πρωί μέσα στο τρένο σα τον Καρνάβαλο. Αυτή με γνώρισε. «Ζωζώ μου, φώναξε, Ζωζώ μου, αγάπη μου εγώ είμαι η Ζωρζέτ» Άκου.. Ζωρζέτ, η μπεμπέκα!!! Πάει ξεσάλωσε αυτή λέω. Πάρε μου λέει τη βαλίτσούλα μου και πάμε γιατί έχω φοβερές ημικρανίες! Α! ρε κατακαημένη Γιωργία πάει την ψώνισες κι εσύ στα γεράματα! Ζώθηκα κι εγώ την βαλίτσα σα το ταγάρι και φτάσαμε τελικά σπίτι. Ο Αγησίλαος άλλος άνθρωπος! Α, ρε βρεγμένη σανίδα που σε χρειάζεται. Και όχι εκείνο Ζωρζέτ μου, και ασ' το αυτό θα το κάνω εγώ και όλο τέτοια! Α, ρε κερατά λέω δε θα φύγει η ξιπασμένη; Μέχρι κυδώνι γλυκό θα σε βάλω να κάνεις. Αφού ήπιε δυο καφέδες για να συνέλθει η κοτάρα και πήρε και δυο ponstan να ηρεμίσει λέει, ήθελε να πάμε για φαγητό. «Θέλω κάτι gourmet» μου λέει. Παίρνω και εγώ την Παναγιώτα τηλέφωνο που χα κρατήσει ένα τραπέζι στην ταβέρνα του πεθερού της και το ακύρωσα. Μας πήγε ο Αγησίλαος σε ένα μαγαζί που τρων με τα χρυσά τα κουτάλια. Το τι έφαγε η αχόρταγη δε περιγράφεται. Τι φιλέτα, τι σολομούς, τι ριζότα και να τα κρασιά και να τα γλυκά «Φτάνει αγάπη μου, λέω, φτάνει. Τον Χριστό με τα σανίδια έχεις κατεβάσει από την ώρα που ρθαμε». Ήρθε ο λογαριασμός 140€. Αυτή κατέβαζε τις μπουκιές και εγώ τα νταβόρ!!! Πλέρωνε τώρα Αγησίλαε λέω. Πλέρωνε….
Με έβγαλε από το πρόγραμμα μου που ήρθε. Ήθελα να κατέβω στο παζάρι το Σάββατο να κάνω τα ψώνια μου, δε μπόρεσα. Βλέπεις η κοντέσα η Ζωρζέτ δε πηγαίνει λέει στις λαϊκές. Και να σε πω και καλύτερα. Για σκέψου να κατέβαινα στη λαϊκή αγκαζέ με την λατέρνα, με το ξώπλατο του Πολατώφ και το δωδεκάποντο. Όλοι οι πάγκοι μαζί μας θα γελούσανε. Φαντάζεσαι να αγοράζω εγώ τα σέσκουλα κι αυτή δίπλα να σέρνει την ουρά από το φόρεμα και να το πατάνε τα γυφτάκια; Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω. Με τούτα και με κείνα έφυγε την Κυριακή. Τρεις ώρες το καθάριζα το μπάνιο. Ολούθε είχε μπογιές και γκλίτερ. Τόση μπογιά πια ούτε η Άννα Καλουτά!

Ποια είδα σήμερα στη ΝΕΤ; Τη Χαρούλα Λαμπράκη… καλέ αυτή ζει ακόμη; Κι όχι μόνο ζει αλλά τραγουδάει κιόλας. Πρώτο πλάνο στην ΝΕΤ στην Μπήλιω Τσουκαλά η Χαρούλα. Το μαλλί μαύρο κορακίσιο, καρά-μπογιά!! Τι κακό κι αυτό θεέ μου έχει ποτίσει το δέρμα της πια! Τι περιμένεις όμως από μια γυναίκα που κατάγεται απο τον Κακόβατο της Ηλείας και που το πρώτο της τραγούδι ήταν το "Παρτα τα χέρια της ντροπής".

Αλλά εκείνη που είδα και το παθα το εγκεφαλικό ήταν η Όλγα Πολίτου. Έκανε γκέστ στις «πεθερές» η ατάλαντη. Που πάς μωρή κοιμωμένη του Χαλεπά; Που πας με τρία απανωτά εγκεφαλικά, που έχει στραβώσει το στόμα σου και δε μπορείς να αρθρώσεις λέξη; Το γκεστ σε μάρανε. Κάτσε σπίτι να πλέξεις καμιά εσάρπα που εμφανίζεσαι (ίδια κι απαράλλαχτη, βαλσαμωμένη) μετά από 2.000 χρόνια από την ΥΕΝΕΔ στο MEGA; Ελπίζω πάντως να μην έχει την ίδια μοίρα με τις άλλες τις ξεχασμένες που κάνανε γκεστ στο MEGA (βλέπε Έλενα Ναθαναήλ στις Γοργόνες και Βίκυ Βανίτα στο Παρά πέντε).



Άρχισα τα μακάβρια και δεν κάνει. Σας αφήνω και πάω να διαβάσω το «Κάψτε τα νυφικά» της Παυλίνας Νάσιουτζικ .

Σας φιλώ
Η βασίλισσα των Σέσκουλων Ζωζώ!!!

9 σχόλια:

  1. Είδες, όμως, ο σύζυγος της Ναθαναήλ μετά από λίγους μήνες τα φτιαξε με την Νένα Χρονοπούλου, όπως διάβασα στα ΜΜΕ. Στενοχωρήθηκα πολύ. Πως είναι δυνατόν μετά από λίγο πυ έφυγε ο άνθρωπος που έζησες μαζί του τόσα χρόνια, εσύ να ... ΠΆΡΑ πολύ στενοχωρήθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχουν αισθιματα αγαπη μου... κανεις....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayti i Georgia san emena akougetai sto trapezi...mono pou ego plerono! Ante na anoiksoun ta mploka na sas ertho :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
    Σήμερα κλείνει χρόνος από την κοίμηση του Μακαριστού και λαοφιλούς Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, που ποίμανε με αυταπάρνηση την Ελλαδική Εκκλησία επί μια δεκαετία σε μια περίοδο επικίνδυνου αποπροσανατολισμού της κοινωνίας μας και προσέδωσε στη φωνή της Εκκλησίας τον δυναμισμό που στερείτο για χρόνια.
    Το αρχιερατικό μνημόσυνο για την μνήμη του θα τελεστεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας μετά την θεία λειτουργία. Ακολούθως (11.00) θα τελεστεί τρισάγιο στο Α' Κοιμητήριο. Ας αποτίσουμε όλοι τον δέοντα φόρο τιμής προσευχόμενοι να είναι αιώνια η μνήμη του στον Θεό που υπηρέτησε για όλη του τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέξη μου είναι αυτό που λέμε στις εννιά του μακαρίτη άλλος μπήκε μες το σπίτι...
    Constantine σε περιμένουμε...
    Όσο για σενα κατακαημένη καντηλαναφτισσα τι να πώ; είσαι αξια της μοίρας σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζωζώ θα πας Κυριακή στην Εκκλησία μόνο ή και στο νεκροταφείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο πας το κάνεις και καλύτερο! :)))
    Περιμένω το επόμενο post σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ Γίτσα μου βγήκες σωστή στην πρόβλεψή σου. Πήγα και νεκροταφείο αλλά την Τετάρτη. Θα διαβάσεις το επόμενο ποστ μου και θα καταλάβεις. Σε ευχαριστώ πολύ Drama Queen καλή μου φιλινάδα. και συ να δεις τον γιο σου όπως ποθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω γιο καλή μου, συλλογή από άρρενα pets έχω, μην μπερδεύεσαι! Άλλο τα παιδιά, άλλο τα human pets! Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή