Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

«...ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...»

Πέρασε η βδομάδα χαμπάρι δε πήρα. Δε ξάδειασα να καθίσω λιγάκι να καταλάβω κι εγώ σα γυναίκα!
40άρι χτύπησε χτες η Χαρά η «χαμένη». Δε το είδα γιατί έλειπα αλλά θα το δούμε σήμερα το βράδυ στης συμπεθέρας της Ελενίτσας. Το γραψε στο βίντεο αυτή. Ήμασταν όλα τα κορίτσια χτες στην Γιώτα του Τάκη την χοντρή. Από τότε που έκανε το μαλλί της μεζ, δε μπορώ να την πάρω στα σοβαρά, τη βλέπω και με φουσκώνουν τα γέλια! Βάλε καλή μου ένα σουτιέν που κρέμονται τα μαστάρια σου ίσαμε το πάτωμα, χτυπάν στο γκουντεπιέ και πάλι πίσω!!! Με ένα φραπέ στο χέρι πρωί, μεσημέρι, βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι. Το λυόμενο στην Τούζλα απ’ τα καλαμάκια το χτίσε! Για όλους κάτι είχε να πει η μπωχέσα! Η συμπεθέρα η Ελενίτσα άρχισε να ανάβει, να αφρίζει, να κατεβάσει γάλα κόντεψε η χριστιανή. «Σκάσε μωρή πια» λέει «Μπα που να βγάλεις την κόρυζα, αναθεματισμένη. Τίποτα δεν άφησες ΄όρθιο τους έφαγες όλους». Καρφί δε της κάηκε της Γιώτας. Χαμογέλασε ειρωνικά βγάζοντας στη φόρα τα κίτρινα τα δόντια της, σα να λέει «χεσμένη σ’ έχω μωρή γκιόσα και σένα και την κόρη σου τη χωριάτισσα» Σκύλιασε η συμπεθέρα η Ελενίτσα, την κακιά αφρίτα έβγαλε, της γύρισε η τρίχα στο μουνί!
Σήκω πάμε να φύγουμε λέω γιατί δε μας βλέπω καλά και η Γιώτα άμα της γυρίσει το μάτι δε χαρίζει κάστανο. Με τούτα και με εκείνα πάει η Καβογιάννη την έχασα!!!
Εγώ να το δείτε στα ναρκωτικά θα πέσω. Ο καημός του Σώτου θα με φάει. Τι θα το κάνω θεέ μου αυτό το παιδί; Ανύπανδρο, χωρίς δουλεία και το πούτσο 11 εκατοστά σε πλήρη στύση; Που να τον δώσω; Τον ίδιο καημό είχε τις προάλλες και μια τηλεθεάτρια στην Άννα Δρούζα. «Το όνομα μου είναι Φωφώ και ο γιος μου την έχει φίφα». Μεταξύ μας πιο εύκολα θα αποκαταστήσει η γειτόνισσα η Φροσάρα τον γιο της τον Κούλη παρά εγώ τον Σώτο. Γιατί μια ψηλή, λυγερόκορμη, πετρόστηθη και μαρμαροτραχύλα αδερφή, εύκολα την προωθείς ενώ έναν άνεργο μικροκαύλη γιο που να τον δώσεις; Ποιας δόλιας τη ζωή να καταστρέψεις; Μήπως να σκεφτώ την περίπτωση του συμπεθεριού με την Φρόσω; Να το σημειώσω να της το φέρω απ’ έξω απ’ έξω. Γιατί ότι και να ακούγεται και επειδή το ψέμα δε το θέλω.. «ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ» και είναι και ψυχολογικό πιο πολύ. Άμα πεινάς ας πούμε και σου φέρουν ένα διπλό σάντουιτς με ένα χοντρό χωριάτικο λουκάνικο και πατάτες και δίπλα σε αυτό σου βάλουν το μισό με ένα λεπτό λουκάνικο Φρανκφούρτης, το δικό σου το μάτι με ποιο θα χορτάσει; Μην απαντήσεις φιλενάδα. Την ίδια ακριβώς βρώμικη σκέψη κάναμε και οι δύο. Τώρα θα μου πεις ότι μπορεί να το φας το μεγάλο και τελικά να σου βγει μάπα το χοντρό το λουκάνικο αλλά αυτά είναι τυχερά της καθεμιάς. Ρώτα και τη Μαρί Κυριακού.!!!

Ξέρει αληθεια κανείς πόσων ετών είναι η Μάρω Κοντού; Και μην αρχίσετε τα η γυναίκα είναι όσο φαίνεται και ο άντρας όσο μπορεί. Τρε μπανάλ..!

Το κατηχητικό διοργανώνει εκδρομή στη Μηχανιώνα στο κτήμα του Καραγκιόζη με πούλμαν. Είπα να γραφτώ και εγώ αλλά έχω και τον παππού στο κελάρι που να τον αφήσω μόνο; Φοβάμαι μην κάνει και καμιά ζημιά στα κρασιά! Ακόμη το κλαίω εκείνο το «Μαγικό Βουνό» του Λαζαρίδη.

Ξενοφώντος του Οσίου τη Δευτέρα και έχουμε τραπεζώματα στην Γκιώνα της Ξάνθης. Γιορτάζει ο Φώντας και μας έκανε το ορίστε. Τι να βάλω πάλι που θα ναι εκεί και η τσούχτρα η Θεώνη. Θα αρχίσει πάλι τα κουλά της…:"πως πάχυνες έτσι βρε Ζωζώ μου, και πολύ καλά σε ταΐζει ο άντρας σου" και άλλες τέτοιες κατινιές.

Βγήκε χτες η Ντόρα στον ALTER και πολύ την χάρηκα την σκατόψυχη. Πήρε εκείνη την μουράκλα την γνωστή που γράφει στο κούτελο: Είμαι η κόρη του Δράκουλα. Και σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είπε κατά λέξη: «Ακόμη και στα χρόνια της Χούντας, ο Παναγούλης είχε όνομα, επίθετο και διευθυνση. Σε μια δημοκρατία δεν έχει θέση η κουκούλα» Ουδέν σχόλιον! Η γυναίκα ζωγράφισε.

Το πόσο χάρηκα με την κυρία Παναγοπούλου που ξαναέσμιξε με το ταίρι της, δεν λέγεται. Τόση χαρά ούτε όταν η Βέρα στο δεξί έκανε καλύτερα νούμερα απ την Λάμψη! Πήρε αμέσως τηλέφωνο την Γιάννα και τις Μαριάννες και της κάλεσε για «tea». Έσκασε η Νατάσσα που δεν ήταν καλεσμένη. Ειδικά όταν έμαθε ότι η Δάφνη όχι μόνο πήγε αλλά της δώσανε κι από το καλό το τσάι που χε φέρει ο ίδιος ο Παναγόπουλος από τα Harrods’s, τον έπαθε τον τεταρταίο!!!

Τέλειωσε και ο εσπρεσοσο μου φιλενάδες..Σας αφήνω...

Η βασίλισσα του "χωριάτικου" ..Ζωζώ!!!

5 σχόλια:

  1. Γιορτάζει ο Φώντας και μας έκανε το ορίστε.
    Πολύ καιρό είχα να ακούσω αυτήν τη φράση. Να σαι καλά Ζωζώ, βασίλισσα της παράδοσης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβαζε καθημερινά τις αναρτήσεις και τα σχόλια ανώνυμε και έχεις να ακούσεις πολλά ακόμη. Το blog είναι καινούριο και χρειάζεται προώθηση. Να γίνεται συζήτηση και να προχωράνε τα θέματα! Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς έστω ένα τυχαίο όνομα για να μπορώ να σου απευθύνω το λόγο! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου άρεσε το κειμενάκι σου! Χαμογέλασα αυθόρμητα με τα γραφόμενα σου κι αυτό μου άρεσε! Το καλύτερο δε σημείο σου είναι το "tea" με τα κορίτσια... φιλώ σε!

    Από σήμερα απέκτησες ακόμα έναν αναγνώστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την πόλη ερχομαι και στην κορφή κανελλα!επισής της κοντής ψωλής οι τρίχες τη πειράζουν και βέβαιως κατι που ταιριάζει στη περίπτωση οπού άκους πολλα κερασια κρατα μικρό καλάθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντομος και περιεκτικός ανώνυμε μου!!! Κάτι θα ξέρεις εσύ από καλαθάκια κι από κοντές...τρίχες!!!
    Σειριέ μου αγαπώ την Φλέρη Νταντωνάκη!!! είσαι ξεχωριστός.. Θα έχουμε συνέχεια είμαι σίγουρος. (βγήκα λίγο από το ρόλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή