Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Κυριακή γιορτή και σχόλη!!!

Κυριακή του Αγίου Αθανασίου σήμερα και μας κάλεσε η Σάσα να μας κάνει το τραπέζι γι’ αυτό δε μαγείρεψα! Ξύπνησα νωρίς όμως, στη δεύτερη καμπάνα λέω Ζωζώ σήκω θα χάσεις τη λειτουργία. Σηκώθηκα έβαλα το βεραμάν το ταγιέρ που αγόρασα πρόπερσι στην Κατερίνη για το γάμο της ξαδέρφης μου της Ερμιόνης. Έφτασα στην εκκλησία στα «σα εκ των σων». Πρόλαβα λέω. Καλή και άγια και η εκκλησία αλλά βαρετή φιλενάδες. Κάθε Κυριακή τα ίδια και τα ίδια. Ένα event, ένα happening κάτι να δεις βρε αδερφέ (και αδερφή) να σε κάνει ένα κλίκ, να χεις ένα ενδιαφέρον. Πως είναι κάθε Κυριακή το «πάρτι της ζωής σου» με τον Προκόπη Παυλόπουλο που περιμένεις να δεις ποιος είναι καλεσμένος. Ε, κάπως έτσι να ξυπνάς την Κυριακή και να λες «άραγε τι ετοιμάζει ο παπα-Φώτης σήμερα;».
Μετά τη λειτουργία πήγα στο μνημόσυνο του κυρ-Θωμά του γανωτή. Όλα όπως έπρεπε τα κανε η χήρα του Θωμά η Γιωργία. Όπως του άξιζε του μακαρίτη. Όπως την τίμησε αυτός όσο ζούσε άλλο τόσο τον τίμησε κι αυτή στο μνημόσυνο. Τα τυροπιτάκια μόνο ήτανε λιγάκι αρπαγμένα. Ποιος ξέρει που τα παρήγγειλε η Γιωργία και τα καψε. Α! εγώ τα προσέχω αυτά στα μνημόσυνα. Τα τυροπιτάκια, οι ελίτσες και το λικέρ με το παξιμάδι πρέπει να ναι φρέσκα και τακτοποιημένα. Μπράβο της πάντως της Γιωργίας άξια χήρα κι ας ακούγονται χίλια δυο!
Μετά το μνημόσυνο πήγαμε στης Σάσας. Φάγαμε, ήπιαμε, πολύ καλά περάσαμε. Όλος ο καλός κόσμος εκεί ήτανε. Ήρθε και η Καρανάσιου (η γνωστή) με τον γκόμενο!

Στο γυρισμό πολύ γέλασα.. Όπως περπατάω με την κοιλιά φουσκωμένη από το φαΐ της Σάσας και τις κοτσάνες της Πιπίτσας της αδερφής της, βλέπω ένα παιδί γύρω στα 17 με φόρμες και μια αθλητική εφημερίδα συναντάει έναν φίλο του που τον περίμενε και λέει: «που σαι ρε man;». Τι λεξιλόγιο λέω αυτή η νεολαία πια.. Δε προλαβαίνω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και δέκα βήματα παρακάτω είναι ένας άλλος νεαρός γύρω στα 20 καλοντυμένος γυαλισμένος με ένα βιβλίο στο χέρι. «Να παιδί» σκέφτηκα, «αυτός μάλιστα» και τον βλέπω συναντάει και αυτός έναν φίλο του και παθαίνω το εγκεφαλικό. «Που είσαι μωρή κουλή;» του λέει, και τότε είδα και το βιβλίο που κρατούσε, «Ωραίο το φουστάνι σου Γιώργο μου». Αναλογίστηκα για λίγο τις διαφορές των δύο νέων, σκέφτηκα ποιον προτιμώ, ποιον θα θελα για φίλο μου, για γιο μου, για φίλο των παιδιών μου!!! Μπερδεύτηκα! Αλλά δεν άργησα να ξεκαθαρίσω μέσα μου πως το μόνο που άλλαζε στις δύο περιπτώσεις ήταν απλά το «μωρή» αντί του «ρε» και το «κουλή» αντί του «man», κατά τα άλλα δύο όμορφα, κανονικά, καθημερινά παιδιά ήταν!! Προς τι ο διαχωρισμός και ο ρατσισμός; Σε τι διαφέρει δηλαδή η Σωτηρία Μπέλλου από την Καίτη Παπανίκα;




Σούρουπο έφτασα στο σπίτι η δόλια να διαβάσω τις εφημερίδες που αγόρασα γιατί έχω και ένα επίπεδο η κατίνα. Έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα.
Καταρχήν έμαθα ότι γεννιέται η νέα MADONNA. Το όνομά της είναι Lady Gaga!! Μόνο που δε ξέρω που ακριβώς μπαίνει ο τόνος, στο πρώτο η στο δεύτερο ga; Μη φοβάσαι Μαντονάκι μου, ένα τσόκαρο και μισό είναι, δεν έχει τα κότσια.. Όχι κώνους στα βυζιά αλλά και στο μουνί να βάλει δε σε φτάνει. Εδώ εσύ κατάφερες να ξεπεράσεις επιτέλους σε πωλήσεις την Νάνα Μούσχουρη και θα σε φοβίσει τούτο το παρλιακό;



Διάβασα επίσης την συνέντευξη ενός Έλληνα πορνοστάρ που δήλωσε ότι κάνει αυτή τη δουλειά γιατί βαρέθηκε να πληρώνει τόσα χρόνια τις γυναίκες και ήρθε η ώρα να πάρει τα λεφτά του πίσω… θέλει λέει να ξεπεράσει τον Rocco Siffredi (προσκυνώ το «μεγαλείο» σου Rocco μου).. και αφήνω ασχολίαστη την δήλωση!!!


Άσχετο άναψα τώρα που σκέφτηκα τον Rocco και θυμήθηκα ότι θέλω ένα ψυγείο Smeg. Πολύ τα αγαπώ. Αλλά ο Αγησίλαος το χέρι στη τσέπη δε το βάζει. 24 χρόνια με το Pitsos είμαι. Ρήμαξε πια!


Βράδιασε! Πάω να την πέσω και από αύριο καινούρια βδομάδα ξεκινά…

Σας φιλώ η Βασίλισσα της τσόντας Ζωζώ!!!

19 σχόλια:

  1. Zwzw den to pisteuo oti akomi pas ekklisia...auta einai demonde! Episis einai Lady gAga (o tonos sto proto a) kai einai ena aisxos..pos tolmane na tin sugrinoun me tin MadAnna den katalavaino..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, η εκκλησία μπορεί να είναι ντεμοντέ αλλά σε ότι αφορά τα κοινωνικά σχόλια (κατά κόσμον κουτσομπολιά) είναι πολύ must!!! Εκεί μαθαίνεις σε πρώτη μετάδοση όλα τα νέα!!! Δε την αφήνω την εκκλησία αγάπη μου. Εκκλησία και Πολύ μπλα μπλα στον ALTER...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζωζώ θέλεις να πάμε μαζι εκκλησία; Να καθήσουμε σε διπλανά στασίδια, να ακούσουμε το ΄λόγο του Θεού, να πάρουμε το αντίδωρό μας ευλαβικά και να πάμε για ελληνικό καφεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζωζώ αν έχεις γιο σου ορκίζομαι πως δεν θα μπλέξω μαζί του ούτε για αστείο.
    Εκκλησία και κατηχητικό η μαμά μου δεν μου επέτρεπε να πάω για να μην φορτώνω το μυαλό μου με βλακείες. Είμαι άθεη από σπίτι!
    Άσεπου θα του ξεφύγει σε κάποια φάση πως μαγειρεύω καλύτερα από εσένα, δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγάπη μου γλυκειά, νομίζεις πως θα μαι κακιά πεθερα; Οχι κούκλα μου.. Ειμαι θεά εγώ. Θα σου κουβαλάω τους γκομενους μες το σπίτι γιατι καλός καλός ο Σωτος μου, ο γιόκας μου, αλλά το πουλάκι του ίσα με τον αναπτύρα τον bic είναι. Όσο για το μαγείρεμα θα σε κάνω εγω Λωξάντρα... όλα θα στα μάθω. Παρε εσυ το Σωτο μου, που μου χει μείνει αμανάτι και εγώ κυρία θα σε εχω, με τις βόλτες σου, τα δωράκια σου τις γιορτές και και και.. ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΆΘΩ οτι δε ξερεις μπιρίμπα. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "Χ". Αυτό και το δεύτερο ειναι οτι όσα παιδια και να κάνετε θα τα πείτε Ζωζώ!! Αγόρια κορίτσια! Θα γεμίσουμε τον κόσμο! Θα κατακλύσουμε το συμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε, (βάζετε έστω ένα τυχαίο όνομα βρε αδερφές να μπορω να απευθύνομαι τουλάχιστον)για την εκκλησία λοιπόν έχω να πώ το εξεις: Γίνετε να καταργηθούν οι εκκλησίες και να παραμείνουν μόνο οι αίθουσες τελετών των μνημοσύνων; Εκει είναι όλος ο χαβαλές βρε παιδί μου. Εκει μαθαίνεις τα νέα ολά και τρως και το κατι τις σου... Κυρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρήκες άτομο με σωστή παιδεία. Αντί εκκλησίας η γιαγιά μου, μου μάθαινε μπιρίμπα και πασιέντζα τα Χριστούγεννα. Επίσης λέω το φλυτζάνι πολύ καλά (κληρονομικό χάρισμα από την μικρασιάτισσα γιαγιά). Θα τα πάμε πολύ καλά απλά το χω τάμα στον εαυτό μου τον γιο μου να τον βγάλω Άρη (από τον Βελουχιώτη). Τα κοριτσάκια κάντα ότι θες...
    Το συμπάν είναι επίσημα πλέον δικό μας.
    Yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αλλά εκεί υπάρχει κόσμος που πονάει! Μορεί να είναι ελάχιστος, αλλά πονάει πολύ, καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tην κοτόσουπα πως την κάνεις, ζωζώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε ζωζώ που είσαι;;;; Δεν έρχεσαι να μιλήσουμε. Τι φτιάχνεις; τι έφαγες σήμερα; Πως είναι τα ποδαράκια σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα απαντήσω σε όλους έναν έναν.
    1)Dramaqueen: γλυκιά μου νυφούλα οι σχέσεις μας (οι οικογενειακές) σταματούν εδώ καθώς κατάλαβα πως είσαι κομουνίστρια! Και εγώ τις άπλυτες, τις αξύριστες που θέλουν να μοιραστούν τα πάντα με όλο τον κόσμο χωρίς ουσιαστικά να έχουν τίποτε δικό τους, δε τις θέλω! Άκου να πω τον εγγονό μου Άρη Βελουχιώτη! Δεν τον λέω καλύτερα Κάρυ Μπράντζω;

    2)Αγαπητέ ανώνυμε (που ακόμη επιμένεις να μην βάζεις έστω ένα ψευδώνυμο) σε πληροφορώ, ως θαμώνας των μνημόσυνων, πως στους χώρους αυτούς ποτέ και κανείς δεν πονάει. Οι καλεσμένοι το καταλαβαίνεις κι εσύ ότι λίγο πολύ χεσμένο τον είχαν τον μακαρίτη και πήγαν για την ελίτσα και τα τυροπιτάκια! Οι ευρύτεροι συγγενείς επίσης χεσμένοι, οι περισσότεροι μαλωμένοι συνήθως με τον νεκρό ή ζηλόφθονοι της περιουσίας του, της ζωής του, γιατί όχι και της γυναίκας του. Οι κοντινοί δε άνθρωποι του (τουτέστιν γυναίκα και παιδιά) λίγο σκέφτονται το τι συμβαίνει εκεί μέσα καθώς είναι επιφορτισμένοι να σερβίρουν, να ψήνουν καφέδες και γενικά να τρέχουν πίσω από τους καλεσμένους και το παπαδαριό! Ουδείς λοιπόν κατά τη διάρκεια του "πάρτι" συλλογίζεται τον μακαρίτη! μόνο τα φρρρρ φρρρ του ρουφήγματος του καφέ ακούγονται και καμιά Κυρα-Δέσποινα να χαρχαλεύει θυμούμενη το δικό της μακαρίτη.
    3)Στελλίτσα μου η κοτόσουπα αγάπη μου είναι το πιο εύκολο φαγητό. Θα βράσεις καλά το κοτοπουλάκι σε μια κατσαρόλα με νερό. Λίγες πατατούλες χοντροκομμένες, καροτάκι, πιπέρι φρεσκοτριμένο, αλάτι και ένα κύβο βάζω εγώ πολύ νοστιμιά του δίνει. Όταν βράσει προς το τέλος ρίχνεις μισή φλυτζάνα ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!!! Χτυπάς χώρια το αυγολέμονο και πριν το ρίξεις μέσα στη σούπα βάλε λίγη σούπα στο αυγολέμονο να πάρει τη θερμοκρασία της σούπας γιατί αλλιώς θα κόψει και θα σβολιάσει μέσα στη σούπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δουλεύεις σε γραφείο τελετών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φτου φτου φτου μακρυά από μένα τέτοια πράγματα..
    Καλλιτέχνης είμαι και που και που Νοικοκυρά! Αλλά επάγγελμα δηλώνω "Γυναίκα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλυκιά μου! Σε λατρεύω! Καλλιτέχνης, ευρεία γκάμα. Από δούλες του ιερέως ανεξαρτήτως φύλου εώς και κυρίες που ζωγραφίζουν τα πιατάκια-ενθύμια στα νησιά. Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλλιτέχνης στο είδος μου! Και η Ζωζώ ασχολείται με τα πάντα!
    Είμαι η βασίλισσα των τεχνών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Zωζω, δηλαδή, είσαι και εσύ ιερή υπηρέτρια; Θα πεθάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

    Εύγε σας Ανώνυμε και Ζωζώ, ΦΟΒΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ!

    Ζωζώ, είμαι αναρχικογιάπισσα, από αριστεροκουλτουρόσπιτο που η αισθητική (ΚΑΙ η αποτρίχωση) ήταν το άλφα και το ωμέγα.
    Και για να σου εξηγήσω τον όρο punk-yappie, μπορεί να μην καταβαίνω στις διαδηλώσεις (γιατί η Prada μπότες μου κάνουν μπαμ), παρόλαυτα είμαι μεγάλο κωλόπαιδο παρά τις γλυκιές μου μπούκλες και κάνω κακό στο σύστημα σε καθημερινή βάση. Ο Άρης ήταν αντάρτης.
    Δεν πειράζει θά ρχεσαι να σου λέω τον καφέ και τα ζώδια. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Dramaqueen φοβερός φοβερός ο διάλογος αλλά δε με βάζεις και εκεί στα blog που παρακολουθείς μπας και με δει και κανένας άλλος; (!)

    Ανώνυμη και κρυφή φιλενάδα μου, η Ζωζώ είναι μαέστρος εκτός από το σεξ και στη φιλαρμονική Κερκύρας έχω περάσει ένα ένα όλα τα όργανα της φιλαρμονικής!

    Φιλενάδα μου σε κάνω Dramaqueen αλλα το Σώτο μου δεν στον δίνω όσο μικρή κι αν την την έχει. Υπάρχει ταξικό πρόβλημα καλή μου. Είναι δύσκολο. Κι άντε εγώ πες με το πολύ το μπίρι μπίρι να πεισθώ αλλά εκείνη η Κυρα-Δέσποινα πως θα το καταλάβει; Αλέκα θα σε ανεβάζει Στάλιν θα σε κατεβάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή