Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Μια ματιά στα τάματα!!!

Μέχρι και ο πρωινός καφές βρήκε παρουσιάστρια, μόνο ο γιος μου δε μπορεί να βρει γυναίκα και δε θέλω και καμιά σα τη Βίκυ Καγιά και η Μαρία Σταματέρη καλή είναι. Μ' αυτό τον καημό θα πάω θέλω και εγώ μια εγγόνα. Έχω κάνει τάμα στην Παναγία την Χρυσογαλατούσα (μεγάλη η χάρη της πήγα και την προσκύνησα τις προάλλες και ήταν εκεί και η Lady Gaga και σταυροκοπιόταν). Να ακούσω και εγώ το όνομα μου. Τι κάθομαι και την πλέκω κάθε μέρα τόση προίκα, τόσα βελονίσια; Έβγαλα τα μάτια μου! Αμανάτι θα με μείνουν όλα και θα τα δώσω στην ενορία.. Είπα κι εγώ θα τελειώσει το στρατό και θα γίνει άντρας… Μαλλιά! Τέλειωσε ο στρατός, τέλειωσε και η πρακτική στο γκαράζ, τίποτα. Στα 22 τον πήγε ο Αγησίλαος στην πουτάνα. Είχαμε μια άλφα άλφα πουτάνα τότε την Ματούλα, κυρία, ξέρεις πόσα αμούστακα έκανε αυτή άντρες; Τον πήγαμε στη Ματούλα λοιπόν και τον έφερε πίσω αυτή σε δέκα λεπτά. Τι έγινε λέω αυτό ήταν; Μα τι λες Ζωζώ μου, μου λέει εδώ μιλάμε για πρόβλημα. Τι να το κάνω το παιδί; Τζάμπα τα λεφτά σας εγώ δε τα παίρνω. Μα δέκα πόντους σηκωμένο; Κούνησε το κεφάλι της και έφυγε!! Αυτό ήταν, το πήρα απόφαση ούτε εγγόνα θα δω, ούτε και καμιά γυναίκα να μπαινοβγαίνει στο σπίτι. Γιατί αυτά τα νέα κυκλοφορούν ξέρεις. Έτσι δεν έμεινε γεροντοπαλίκαρο ο Φώτης ο μπακάλης; Καλό και το μπακάλικο, καλά και τα λεφτά του αλλά άμα δε το πουλάς το αγγουράκι το τουρσί, άχρηστο! Τα πάντα έκανα να του βρω καμιά δύστυχη, κατουρημένες ποδιές φίλησα, μέσον βουλευτή έβαλα και τίποτα. Αλλά είμαι αποφασισμένη μέχρι Αννίτα Πάνια να τον τρέξω. Όποια να ναι δε θα πω όχι. Ότι βρει, μόνο Δραμινιά να μην είναι. Πα, πα, πα δε θέλω. Είχαμε μια κουμπάρα από τη Δράμα. Τέτοιο κακό να μην τύχει ποτέ.

Άκουσα ότι η Χίλαρη Κλίντον συγχώρησε τον Μπίλ και πρώην πλανητάρχη γιατί είναι πολύ σικ το κέρατο σε μια πρώτη κυρία. Μήπως η Δάφνη είχε μείνει πίσω; Μήπως έπρεπε να σπρώξει τον Σημίτη στην αμαρτία για να ανεβούν οι μετοχές της;

Τι είναι η ζωή; Μια θάλασσα και εμείς καπεταναίοι. Καπετάνιο σα το μπαμπά της Βέτας δεν είχε. Άρχοντας, μερακλής, κυμπάρης, σωστός και πρόστυχος σαν το καλό το μπρούσκο το κρασί, που καταπίνεις την γουλιά, σε τσούζει, σε ψιλοξινίζει αλλά μετά σε αφήνει μια γλυκιά γεύση.

Έκανα πατάτες στο φούρνο. Με είπε που θα έρθει η Σοφία με τον άντρα της. Αυτός πια τι να σε πω, της ομορφιάς ο γιος!! Ίδιος ο Βίντσεντ από την «Πεντάμορφη και το Τέρας». Και δε τους θέλω και καθόλου. Την άλλη φορά που ήρθαν μέχρι τις 04:00 το ξημέρωμα έκατσαν. Τι την σκούπα γύρισα ανάποδα, τι μια μαύρη ομπρέλα που είχα του θειου του Πελοπίδα την άνοιξα δίπλα στην πόρτα, τι αλάτια έριξα στην εξώπορτα!!! Χαμπάρι. Βόδια παιδί μου τι να πεις, από την Αγράμπελη. Αφού να φανταστείς όταν επιτέλους σηκώθηκαν να φύγουν και έβαζε η Σοφία το μαντώ της, πάει προς την έξοδο αρχίζει κράτσα κρούτσα να πατάει τα αλάτια, βλέπει και τα πράγματα και με ρωτάει: «τι τη θες την ομπρέλα βρε Ζωζώ στην πόρτα, χαρά θεού είναι έξω» είδε και τη σκούπα ανάποδα και με αποτέλειωσε με το «Αχ και εγώ έτσι ανάποδα την αφήνω τη δικιά μου να μη μαζεύει χνούδια». Ε, μα είσαι ζώο χρυσή μου. Πόσο πιο καθαρά να στο πω ότι δε σε θέλω μαντάμ τι να κάνω στην Παναγιά την Αρκουδιώτισσα να σε τάξω;

Αγνοούμενο γκρουπ αυτής της εβδομάδας είναι τα «Κακά Κορίτσια». Άκουσα που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά.. αληθεύει;

Η άχρηστη πληροφορία της εβδομάδας: Ήξερες εσύ κυρία μου ότι την Μπουμπουλίνα την ελέγανε Λασκαρίνα Πινοτσή; Μα είναι δυνατόν; Για αυτό το άλλαξε; Είναι δυνατόν να κάνεις καριέρα με το Πινοτσή;

Το τεστ της εβδομάδας: Ξέρετε ποια είναι αυτή η κυρία; Ε; ποια;

Και τέλος παραθέτω μια εικόνα που πιστεύω ακράδαντα πως θα γίνει πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια!

Η πληγωμένη μάνα και βασιλισσα σας Ζωζώ!!

18 σχόλια:

  1. zwzw mpou theiko to block soy eixes kairo na grapseis alla "egrapses" pali!gelasa polu me to mantw tis sofias! pou to thimithikes pia!! h giagia mou to elege etsi!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ego antitheta me ti Stavroula tha sumfoniso oti to post sto BLOG sou itan apithano!E ma kai esu kapou amartises kai elaves tetoio gio apo to theo...Kalo kouragio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζήσεις χίλλια χρόνια φίλε μου, γελώ με τη ψυχή μου με τα χρονογραφήματα σου ..θα σε συμβούλευα να τα έγραφες ΟΛΑ σε μια έκδοση , είναι το ΄ένα καλυτερο απο το άλλο, σπυνθηροβόλο πνεύμα, αυθόρμητος λόγος ...μου αρέσει , γελώ και συγχρόνως συμφωνώ σε ότι όλοι βλέπουμε και δεν λέμε.Καλημέρα και πρωινά φιλάκια!Πιστεύω οτι θα έχεις άπειρους φίλους, θα ήθελα πολύ να σε γνώριζα .Αν έρθεις ποτέ στη Θεσσαλονίκη θα χαρώ να φας μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zwzw mou kalhmera....
    Eixa arxisei n anhsyxw alla epestrepses dynamika...kai polly to xarhka auth thn fora to BLOG sou!!
    1on: h agnwsth ths foto einai h ZINA THE WARRIOR PRINCESS ....dyskoleutika na thn anagnwrisw xwris thn analogh perivolh...alla kai auth vre paidi mou apo warrior princess..se theia marika..eleos!!! mou xalase thn fantasiwsh!!tststs!!
    2on:Se ti amartia na ton sprwksei ton simhth vre zwzw mou h Lady Dafni?????
    Poia amartia dhladh na faei kryfa to ap to vazo me to neratzaki to gluko poy eixe krathsei h Lady Dafni gia na kerasei sthn onomastikh tou eorth tous kalesmenous????
    3on: ELEOS pia m ayth thn Lady GAGA ...opou anoixeis radiofwno,thleorash h pas se club/cafe ktl mprosta sou h Lady GAGA ....twra kai sto BLOG sou!!aman pia!!
    Nomizw oti an akousw akomh mia fora to poker Face tha pesw sta sklhra!!

    TA FILIA MOU ....APITHANH ZWZWKA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταυρούλα μου και Κωνσταντίνε μου σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και εγώ είμαι εδώ να σας γεμίζω χαρές!!

    Αχτίδα μου αυτή η πρόταση για φαγητό να σου πω με τρέλανε!!!! όσο για την ιδέα με την έκδοση δε ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. αγνοώ βασικά την διαδικασία!

    Δομινίκη μου, λεσβία της καρδιάς μου, πολύ χάρηκα που σ' άρεσε η ανάρτηση μου και εύχομαι ο θεός (ή ο Αλλάχ) να στείλει πλημμύρες στην Ισπανία να βγουν τα ποτάμια και να παρασύρουν στην Ελλάδα ότι βρέθηκε κατα κει μεριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζωζώ, πότε θα πάμε επίσκεψη στης Εφούλας; Από το Σαββάτο είναι στο νοσοκομείο το κορίτσι και αύριο έρχεται το άλλο Σαββάτο! Θα μας παραξηγήσει! Έκανα και σήμερα ένα κέκ και ευκαιρία είναι να της το πάμε. Πήρα κι απ΄ τη λαϊκή εψές ένα πουάν νυχτικό με ασορτί ρομπίτσα. Πήρα και για μένα, στις δύο,η άλλη μισοτιμής σου λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζωζωκάρα μου! θεά μου! που χάθηκες τόσον καιρό βρε!! να σε πω κάτι, έχουν ανακαλυφτεί από τρανούς επιστήμονες τρόποι και τρόποι να μεγαλώσει το πουλί του ο άντρας μέχρι και 15 εκατοστά! βέβαια! όποιος διαβάζει μαθαίνει! άμα σ ενδαφέρει, να σε πω τα περαιτέρω τι και πως. αλλά κι εσύ ψαξ το το πράγμα, ίσως από τα 18 μέχρι τώρα να μεγάλωσε. ποτέ δε ξέρεις κ η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!! πολλές γυναίκες προτιμούν το πάχος απ το πλάτος. έτσι λένε, τώρα τι ισχύει θα σε γελάσω.
    πολλά φιλιά!
    Νίτσα! (έλα από το ξεκατίνιασμα(http://xe-katiniasma.blogspot.com) να δεις τι τραβάω η γυναίκα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλέ τι με θύμησες τον Βίνσεντ τώρα! Πω πωωω... είχα πάθει ψυχικό τραλαλά μικρή μόλις τον είδα πρώτη φορά! Δε μπορούσα να κοιμηθώ μόνη μου τα βράδια, γιατί φοβόμουν μην μπει απ' τη μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και με φάει... Απαπαπα...

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αυτό ειναι εδώ η Ζωζώ... για να ξυπνά τις αναμνήσεις σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σου το ξαναλέω, γράψε τα στον υπολογιστή και στείλε τα στις εκδόσεις Ψυχογυιός, αν θες σχετική διεύθυνση να σου στείλω, υπάρχει σχετική δήλωση για όσους στέλνουν βιβλία, σε τι μέγεθος πρέπει να είναι τα γράμματα και πόσες σελίδες.Κάντο, είναι υπέροχα σπυνθηροβόλος ο τρόπος γραφής σου.Δεν κάνω τη σπουδαία απλά δέξου οτι έχω διαίσθηση μιας που ήμουν κι εγώ κάποτε διδάσκουσα σε αίθουσες ζωγραφικής βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι και στα διαλείμματα της Μαριέτας ή της Βέφας να σε διαφημίζει η Κέλυ Σακάκου: ''Ζωζώ, η αδικημένη Βασίλισσα, Ζωζώ, Ζωζώ''!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και γιατί μαρή Ζωζώ δεν έβαλες sto playlist λίγη Νίτσα Τσίτρα, αυτές τις ξένες που τσιροκοπάνε που να τις καταλάβουμε!!!;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα ...όλη μέρα που έλεγε το διαφημιστικό τραγουδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρθε η Καγιά το διώξαν και το τραγουδάκι και την Αλέξια και όλα!!!! Βάλαν το 321! Μην ήθελε να μοιάσει της Άννας της Μαρίας της Λογοθέτη!; Πού να την φτάσει όταν αυτή πήγαινε η άλλη γυρνούσε! Α ρε Ρούλα ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει (ή για να ακριβολογούμε, θα τον ρίξουν) ο ''Πρωινός καφές'';;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αχ να σαι καλα ζωζώκα μου!!!μ έκανες να γελάσω βραδιάτικα!!!!!στην επόμενη εμφάνισή σου θέλω κάτι από έφη θώδη και λίγο κωστάκη καραμανλή έτσι για το αντέτ!!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και βγάλε αυτήν την καταθλιπτική που κοιτάζει τα μάτια μου...!!! Βάλε λίγη Τασία Βέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε συ, πάλι σε παράλληλα σύμπαντα ζούμε. Από την Δράμα διανοήθηκε ένας θείος μου να μας φέρει νύφη. Γυναικοκρατούμενο το σόι μου από εκείνη την πλευρά με γυναίκες αυστηρές με class (εώς bitches), πάθαμε πολιτισμικό σοκ όταν η κακάσχημη Δραμινή στα 50 της είχε βγάλει τα μοσχαρομπούτια της απέξω με ένα μίνι που είδαμε αρκετές φορές το βρακί της. Δεν τον ξαναείδα σε οικογενειακό τραπέζι τον θείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα κι ένα, φίλε μου, τα κείμενά σου, για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας, τόσα που μας έχουνε βρει τελευταία! Κοντεύουνε να μας τρελάνουνε με τα απανωτά σκαμπίλια, οικονομικά κι άλλα, μας ρημάξανε πια. Ας ξεφύγουμε και λίγο. Θα σε διαβάζω, αν και ηλικιακά διαφέρουμε. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή