Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Το κακό το μάτι....!!!

Δεν έχω πολύ όρεξη τον τελευταίο καιρό και δεν κρύβεται αυτό. Χρήμα, βήχας και έρωτας δεν κρύβονται και ως γνωστόν η Ζωζώ είναι όλα τα παραπάνω σε ένα. Είναι «χρήμα» γιατί έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Είναι «βήχας» γιατί ενοχλεί πολλούς και είναι έρωτας γιατί αγαπά όλο τον κόσμο. Επομένως δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα η Ζωζώκα.

Ξέρω όμως τι φταίει για όλη αυτή τη γκαντίφλα και δε θα τα’ αφήσω να περάσει έτσι. Το κακό το μάτι, Νιτσα μου!!! Ο θεός να σε φυλάει να μη σε ματιάσει χωριάτισσα με μεγάλη μύτη. Το χειρότερο μάτι Νίτσα μου. Αλλά δε θα ρθει σπίτι; Δε θα με πάρει τηλέφωνο; Θα της το βγάλω εγώ το μάτι σα λουκουμά. Για να μην αερολογώ όμως και με λέτε και γλωσσοκοπάνα, μπαίνω στο ψητό και σας λέω πως προχτές με μάτιασε η Σουλτάνα. Δευτέρα απόγευμα μόλις τύλιξα τα σαρμαδάκια και τα βαλα στην κατσαρόλα να πάρουν βράση, κάθισα με τον Αγησίλαο να δούμε τα «χρυσά κορίτσια» στην ΕΤ1, χτυπάει το τηλέφωνο το σηκώνω, ήταν η Σουλτάνα. «Ζωζώ μου σώσε με» με λέει. Θέλω το σπίτι σου για δυο ωρίτσες. Έρχεται ο Σωτήρης από την Καρδίτσα δρομολόγιο και δεν έχω χώρο να τον… «δω»!!! Δε μπορώ χρυσή μου λέω μόλις έβαλα τα σαρμαδάκια στη φωτιά, δε μπορώ να τα τραβήξω στην άκρη, θα φουσκώσει το ρύζι και θα γίνει λαπάς. Πάρε λέω την Δομινίκη. Τι το θελα να αρνηθώ; Άκουσα τα εξ’ αμάξης: «και μια φορά σου ζήτησα μια χάρη, και θα το θυμάμαι αυτό, και θα φύγει ο Σωτήρης και πότε θα γίνω μάνα και να μην προλάβεις να το δεις το έργο» και άλλα τέτοια.. Την σιχτίρισα κι εγώ και το κλεισα.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ έκανα την λάθος κίνηση.

Δε πρόλαβα να κλείσω το τηλέφωνο και πέφτει ο γενικός. Τρέχω να τον ανεβάσω και μυρίζω καμένα καλώδια από την κουζίνα. Βραχυκύκλωμα, Νιτσα μου. Είχα το καπάκι της κατσαρόλας στο πλάι να βγαίνει ο ατμός, «ποιος ξέρει πως» έπεσε εκείνο, έκλεισε η κατσαρόλα, φούσκωσε το φαΐ, χύθηκε το νερό, έπεσε πίσω από την κουζίνα στα καλώδια, κάνει ένα τσαφ. Αυτό ήταν. Κάηκε η κουζίνα, κάηκε η plasma η τηλεόραση, 32 ιντσών ακόμη τη χρωστάω στον Κωτσόβολο, χτυπήθηκε και ο σκληρός δίσκος στο pc (και γράφω τώρα στο laptop). Σηκώθηκε μες στα σκοτάδια κι ο Αγησίλαος να με βοηθήσει σκόνταψε στο σκαμπό, πέφτει τσαλαπατάει τη γάτα την Ευρυδίκη και χτυπάει στην γωνία στο πορτμαντό το κεφάλι του. Φώναξα το ασθενοφόρο και τον πήρε. Μέχρι να ρθει η πυροσβεστική, κάηκαν τα ντουλάπια της κουζίνας. Το πόσο το κλαψα το σερβίτσιο τα φλιτζανάκια της γιαγιάς της Θεώνης με τα ζουμπουλάκια, δε λέγεται. Τρία βελονίσια σεμέν που είχα στη βιτρίνα στο «έπιπλο», έγιναν μαύρα, 4 βάζα γλυκό του κουταλιού κουμ-κουάτ από την Κέρκυρα που πήγαμε εκδρομή με τον Σύλλογο Γυναικών, και μια φοντανιέρα που έκρυβα τα παστάκια από τον Αγησίλαο, έγιναν στάχτη. Δυο ώρες μετά που έσβησε η φωτιά, έσβησε και η Ευρυδίκη. Δώδεκα χρόνια το χα το γατί. Μια κάτασπρη περσικιά, θεός σχωρες τη. Με πήρε τηλέφωνο η Φρόσω απ’ το νοσοκομείο που πήγε με τον Αγησίλαο και μου λέει «3 ράμματα στο δεξί το φρύδι του κάνανε» Εγώ μες τον πανικό μου άλλο άκουσα… τρελάθηκα! «Άγηηηη μου… φώναζα κολώνα μου, το χασες το αρχίδι σου μονάρχη μου…» Μέχρι να καταλάβω τι πραγματικά έγινε πήγα κ’ ήρθα. Έξι ώρες συμμάζευα τα αποκαΐδια. Σκύβω να σφουγγαρίσω Ααααααα….. εκεί έμεινα. Δυο κάτια έγινα. Τέσσερις μέρες στο κρεβάτι είμαι δε μπορώ να σιάξω.

Την κατσικοπόδαρη, την αντίχριστη, μας ξέκανε όλους. Εφτά χιλιάρικα ζημιά βγήκε το μάτι της Σουλτάνας. Χώρια τα νοσοκομεία χώρια το πένθος της Ευρυδίκης. Λύσσιαξε η πατσαβούρα. Άμα θέλει αγάπη μου μαύρο μουνί να γαμηθεί, τα βουνά κουνάει. Τα πάνω κάτω έφερε η γκιόσα. Αλλά δε θα ρθει να με δει που ξαπλώνω; Ένα γιαούρτι δε θα με φέρει; Ααααααααχχχχχ


Για την εβδομάδα αυτή αγνοούμενη είναι η Τάνια Καψάλη. Η άλλοτε κραταιά Τατιάνα Δράκου. Αναμένω πληροφορίες.



Και η συμβουλή της εβδομάδας. Βράστε μαζί με τον ελληνικό καφέ ένα σπυρί αποξηραμένο γαρύφαλλο!!! Θα με θυμηθείτε.


Σας φιλώ..

Η ματιαγμένη βασίλισσα Ζωζώ...

10 σχόλια:

  1. Exeis dikio me to kafe Zwzwka mou, to dokimasa kai ego tis proalles se mia kafeteria-estiatorio-ntelikatesen..Tairiazei mono me semen kai loukoumi apo dipla omos, oxi se new age ellinikous kafedes :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ela vre zozo mou...den pistevo toso oti eftege to mati tis soultanas gia ola auta oso i kaki sou psixologia...afou ti glitoses omos doksa to pantodinamo na les....oson afoara tin tania tin kapsali den mporo na se voithiso...
    kai kati akoma..na prosexeis tis parees sou kali mou...onomata den mporo na po gia eunoitous logous...
    se agapo poli kai perimano nea sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους σηκώθηκα από το κρεβάτι. Σκεφτομαι τι θα κάνω αυριο ανήμερα του Βαλεντίνου με τον Αγησίλαο. Δεν μπορώ και να τον κυκλοφορήσω με 3 ράμματα στο μετωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Na meinete spiti, na vgalete ta matia sas san na mhn uparxei aurio, mpas k stamataei na koitaei autos tis palies tou summathitries kai oti kukloforei gurw kai kopsei kai ta pastakia apo th Niobh (Theos 'sxwreston ton palio idiokthth).
    Vgale kai su pia auta ta mpikouti apo ta mallia. Allakse kai auth th siel-petrol skia sto mati. Esy kai oi koukles sth "Rwmaia" tosa xronia to idio makigiaz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις δίκιο καλό μου, θα το κάνω. Θα αλλάξω σκιά! Δε θα με βρεί εμένα ο θανάτος του ιδιοκτήτη του Παρφέ με την ίδια σκιά! Έλεος!
    Μου ανοιξες τα μάτια χρυσό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμαν ρεν Ζωζώ τι παρφε, θανάτους, σκιες και λοιπες επιστημονικες φαντασιες διαβαζω τελευταία!; Σε παρακαλώ γύρισε ετσι όπως σε γνωρίσαμε οικεία και ''πραγματικη''! Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαμήθηκε ο Δίας δηλαδή, αντί του Σωτήρη με την Σουλτάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai o dias kai h hra ...h de afrodith to dwse kai katalave ...h dhmhtra eperne thn themida...a appolwnas ton ermh!!
    H soultana giok koko pali!!!
    xrewthike kai to kako pou vrhke thn zwzw...kahmenh mou soultana sou vghke to onoma!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Drama Queen θεά! Ρίχνω και χαρτιά κατίνας αν ενδιαφέρεσαι! ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @LapoftheGods

    Τι χαρτιά; Εγώ λέω τον καφέ! Να κάνουμε ένα session αν θες.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή