Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Κατάθλιψη το Ψυχοσάββατο!!!


Πολύ φοριέται η κατάθλιψη τώρα τελευταία. Και δε το λέω μόνο εγώ, και η Μπέττυ Μοσχονά το ίδιο πιστευει. Καλέ μόδα έγινε. Όλες οι Qιουρίες κατάθλιψη παθαίνουν. Μη δουν λίγο τα ζόρια, μη τα βρουν λίγο σκούρα. «Κατάθλιψή». Να σας πω εγώ τι είναι κατάθλιψη, που το λέτε ελαφρά τη καρδία άντε έτσι στο ξεκούδουνο. Κατάθλιψη είχε η κυρα-Ελένη η μαμά της Τζένης, η χήρα του γιατρού από τα Σέρρας. Αυτή το παθε το ’90 που πήρε ο Μητσοτάκης την κυβέρνηση. Όλη μέρα διάβαζε τα Νέα και περίμενε το θαύμα. Τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα έκανε η κυρα-Λενη. Το ένα έσβηνε το άλλο άναβε. Είχε ένα κουβερλί με κρόσσια που σκέπαζε τα πόδια της. Όλη μέρα στην πολυθρόνα με το κουβερλί και τα τσιγάρα. Τρία χρόνια ήταν έτσι η κυρα-Λένη μέχρι που ξαναβγήκε ο Ανδρέας. Τότε ξαναμίλησε. Αλλά το κουσούρι της έμεινε. Είχε το βλέμμα το βοϊδίσιο και τα τσιγάρα φουλ, τσιμινιέρα! Δε θα ξεχάσω ένα απόγευμα η κυρα-Λενη καθόταν στη Βάρκιζα στην παραλία στη σεζλόνγκ και το τσιγάρο εκεί είχε γίνει ένα με το δάχτυλο. Φορούσε η κυρα-Λένη ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό και κοιτούσε το πουθενά, οπότε πέφτει η καύτρα από το τσιγάρο πάνω στο μαγιό, βρήκε τη ρόγα, της κάνει τρύπα, τσούπ η ρόγα της κυρα-Λένης πετάχτηκε ορθή απ’ έξω. Όλη τη Βάρκιζα έτσι τη γύρισε. Χαμπάρι δε πήρε και ένας χριστιανός δε βρέθηκε να της το πει. Για αυτό σε λέω κακό πράγμα η κατάθλιψη να μην ξέρεις τι σε γίνεται και να μη σε νοιάζει τίποτα. Πέθανε η κυρα-Λένη το ’95 που βγήκε ο Σημίτης. Πόσα να αντέξει πια η γυναίκα.

Με πήρε η Γεσθημανή τηλέφωνο χτες. Την κάλεσε λέει στο Δημαρχείο η Ζαχαρούλα η γειτόνισσα που παντρεύει την κόρη της την Ζωγραφιά. Με πήρε να με ρωτήσει άμα θα πάω και να πάμε μαζί. Να πάμε Γεσθημανή μου λέω. Εσύ με λέει τι θα βάλεις; Τι να βάλω λέω το βεραμάν το ταγιέρ που χα βάλει στο γάμο της Θεανώς και το δαμασκηνί το μαντό μου από πάνω αφού αυτό έχω για καλό αυτό βάζω στις χαρές. Η Γεσθημανή θα ραφτεί λέει πήρε το burda και πήγε στην Ιουλία τη μοδίστρα να κόψουνε τα πατρόν. Αλήθεια στα δημαρχεία δεν έπρεπε να έχουν και τραπέζι μετά το γάμο; Στις εκκλησίες πως έχει αίθουσες;

Έρχονται και οι απόκριες το Σάββατο είναι των ψυχών. Να πάρω την Λαμπρινή να κανονίσουμε για τον κολυβόσμο. Να κάνουμε διπλή δόση να πάμε στην εκκλησία να μοιράσουμε για τα πεθαμένα μας. Έτσι είναι τα ψυχοσάββατα, όλοι οι νεκροί είναι πάνω στα δέντρα και μας κοιτάζουν για αυτό δεν κάνει να κόβουμε κλαδιά το ψυχοσάββατο. Επίσης άμα βάλεις λίγο σιτάρι κάτω από το μαξιλάρι σου και προσευχηθείς στους Αγ. Θεοδώρους θα σου αποκαλύψουν τον μελλοντικό σου σύζυγο στο όνειρό σου. Όλες οι καλονοικοκυράδες τα ξέρουμε αυτά.

Παρατήρησα πόσο άδικη είναι η ζωή καμιά φορά με κάποιους ανθρώπους. Η Σαπφώ Νοταρά για παράδειγμα έχει παίξει σε 16 μόλις ταινίες και είναι αρκετά γνωστή σε όλο το πανελλήνιο. Ο Δημήτρης Μπισλάνης όμως παρόλο που έπαιξε σε 46 ελληνικές ταινίες ποτέ του δεν κατάφερε να τον θυμάται κανένας. Κι όμως όλοι τον ξέρουμε φυσιογνωμικά. Θέλω λοιπόν όλοι να πούμε ένα αντίο στον Δημήτρη Μπισλάνη που έφυγε το 1977 χωρίς κανένας να τον ξέρει.

Αγνοούμενη αυτής της εβδομάδας είναι η Ροζίτα Σώκου. «Να η ευκαιρία» σας λοιπόν να μου αποδείξετε πόσο δυνατοί λύτες είστε. Πόσο αλήθεια τρέχει μέσα σας το αίμα της Αγγελικής Νικολούλη; Που να ναι άραγε η Ροζίτα μας της οποίας η σελίδα στο "Τηλέραμα" είχε γίνει καταφύγιο για χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, που της εκμυστηρεύονται τα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους; Το μόνο στοιχείο που έχω να σας δώσω είναι πως κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία της με τίτλο "Οι άντρες της ζωής μου" (πόσες σελίδες να ναι άραγε;)

Ορίστε και μεριές αδημοσίευτες παπαρατσικές φωτογραφίες nude τους αναγνωρίζετε; Είναι ο Silvio Berlusconi και η donatella versace.


Ιδού και δύο γηραιές κυρίες της Ποπ


Σας φιλώ.. Η βασίλισσα του κολυβόσμου Ζωζώ



6 σχόλια:

  1. Το link φοβερό!!! Είχαμε και μια συζήτηση στην παρέα για το πόσο μας αρέσουν τα κόλυβα και πόσο παρεξηγημένα είναι(σαν επιδόρπιο.

    Πως να μην γίνει ανορεκτική η κόρη της Ντονατέλλας μετά; Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που γερνάνε το βρίσκω φυσικό, φυσιολογικό και ανθρώπινο. Ο Τουταγχαμών με αηδίασε μόνο, ταριχεύεται με το αντηλιακό της άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση: Στην 1η φωτό είναι όντως θεία σου από τις Σέρρες;
    (Διάγραψε το αυτό το σχόλιο μόλις το διαβάσεις!)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μικρό το τσουτσουνάκι του και άτριχο ...
    Ναι έτσι λένε και για την φανουρόπιτα και ο μόνος λεκές που μου έγινε στο κρεββάτι μου ήταν από τα λάδια της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθα, είναι να μη μου ανοίξεις πόρτα εμένα ..α! πολύ μου άρεσε το μπλοκόσπιτο σου και οι ..κατινιές σου.Καλά τα λες φίλε μου , όλοι το έχουν ρίξει στη κατάθλιψη, και η κουτσή Μαρία που λέει ο λόγος με τη πρώτη δυσκολία ..καταθλιψη σου λέει έχω.Αυτόν το ..τσίτσιδο τι τον έβαλες βρε πουλάκι μου χάθηκε κανένα πιο ..τέλος πάντων ..πιο..τέτοια έχουμε και στο σπίτι μας!! ! Καλά έτσι και το διαβάσει αυτό ο άνδρας μου ..με βλέπω σε απεργία στέρησης..Τις άλλες πάλι γιατί τις έβαλες που γέρασαν ; εμείς δηλαδή που πατήσαμε ( τα παραπατήσαμε δηλαδή) τα 50 ..να αυτοκτονήσουμε; ζήτα συγνώμη γιατί αλλιώς δεν ξαναπατώ και όχι άλλο θα χάσεις και τα κέικ που θα σου φέρνω ψηφιακά.Σου εύχομαι καλό Σαββατοκλύριακο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιληνάδες μου συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά ήμανε καλεσμένη σε πάρτυ. Καθ' ότι και αποκριές. Μια dj Αννα Μαρία χαροκαμένη!!! Και νταπα ντουπα ήρθε το στομάχι και με κόλλησε στην πλάτη. μόλις μπήκα σπίτι να φάω και καμιά κουταλιά κόλλυβα να συνέλθω από τα σφηνάκια. Μα δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε καθιερώνουν σφηνάκια μαυροδάφνης που την σηκώνω και άνετα!!!
    Αχτίδα μου η ζωή αγάπη μου αρχίζει μετά τα 55. Αυτό είναι κανόνας. και ξέρεις ποια μου το πε; Η Καιτη Γκρέυ και όσο να ναι κάτι παραπάνω ξέρει! Έχουμε ξαναπεί άλλωστε Ζωζώ σημαίνει "Ζω" δυο φορές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α! Drama όχι είναι μια τυχαία θεία του διαδικτύου αλλά είναι ίδια η συχωρεμένη η κυρα-Λένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή