Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Υπάρχει το AIDS..;;;

Όσα γράφω παρακάτω αποτελούν σχόλια που έκανα σε ένα blog, σε μια αναρτηση σχετικά με το aids. Θεώρησα πως έπρεπε να τα μεταφέρω το ίδιο ακριβώς και στο δικό μου αφήνωντας τα σχόλια σε σας!!!

Όσο παράξενο κι αν ακουστεί πιστεύω πως ο ιός αυτός στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Η για να το πω καλύτερα δεν υπάρχει με τον τρόπο που θέλουν να τον παρουσιάσουν. Τo ότι υπάρχει ένα είδος ιού που μολύνει έναν αριθμό ανθρώπων και ίσως κάποιες φορές επιφέρει το θάνατο δε μου λέει κάτι. Υπάρχουν εκατομμύρια ιοί και χιλιάδες θανατηφόρες ασθένειες. Απλά πιστεύω πως με κάποιο τρόπο στα τέλη της δεκαετίας του 70 έπρεπε να μπει ένας φραγμός σε όλη την ασυδοσία και την απελευθέρωση των ηθών που έπαιρνε ανησυχητικές διαστάσεις και έτσι στην δεκαετία του 80 εμφανίστηκε ξαφνικά το Ειτς με όλο το τεράστιο σύννεφο γύρω του. Και να μιλήσω και πιο απλά; Εγώ δεν έχω κανέναν γνωστό που να πέθανε από Ειτς το ίδιο και οι φίλοι μου. Εν αντιθέσει έχω δεκάδες γνωστούς που φύγαν από καρκίνο. Συνεπώς; για ποιο μέγεθος μιλάμε; για ποια εξάπλωση; μήπως όλο αυτό είναι κάτι που έχει δημιουργηθεί υπό τις συνθήκες που προανέφερα και απλά συνεχίζεται και διογκώνεται καθώς έχει υπερκέρδος για πλείστες εταιρίες; (πχ durex) και επιπλέον αποτελεί ένα πάτημα για συντηρητικές απόψεις και νοοτροπίες που δε θέλουν τον ευτελισμό των "ηθών" και των αξιών; κάτι σαν τον "μουκο" ας πούμε για να τρώμε το φαγητό μας;

12 σχόλια:

  1. Tις απόψεις αυτές τις έχω ξανα ακούσει.
    Οφείλω να πώ πως υπάρχουν δύο πελυρές, η επιστημονική πλευρα και οι αρνητές του ιου. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του με αποτέλεσμα να μην παίρνουν κάποια αγωγη.... Η τύχη τους όμως είναι άγνωστη!

    Όταν κόλλησα αρνήθηκα να πάρω φάρμακα, δε δεχόμουν, δεν ασπαζόμουν την άποψη ότι είμαι φορέας, το ίδιο και πολλοί φίλοι μου.

    Έφτασα όμως στο σημείο να παρακαλώ τελικά το γιατρό μου να μου τα δώσει όταν έβλεπα ότι το ανοσοποιητικό μου είχε πέσει τόσο χαμηλά που ήμουν μονίμως άρρωστος, Χειμώνα- Καλοκαίρι είχα πυρετό. συνάχι, μυκιτιάσεις, κόντεψα να πάθω δύο φορές πνευμονία , που ένας οροαρνητικός δεν είναι τόσο ευάλωτος.

    Το aids εμφανίστηκε όπως λες Ζωζώ μου στην ομοφυλοφιλική κοινότητα αλλά γρήργορα εξαπλώθηκε και σταμάτησε να κάνει διακρίσεις.
    Εμφανίστηκε σε μορφή πανδυμίας μάλιστα την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης τότε που υπήρχε επίσης και έξαρση σύφιλης, ηπατίτιδας, κονδυλωμάτων, και άλλων πολλών ΣΜΝ, επειδή απλά δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. Γιατί κανείς δεν κάνει λόγο για τα άλλα ΣΜΝ;

    Αν ψάξει κάποιος και διαβάσει θα δεί πως ανέκαθεν υπήρχαν κρούσματα aids αλλά ήταν περιορισμένα γιατί δε υπήρχε αυτή η σεξουαίκή ασυδοσία.

    Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει θεραπεία για την εξάλειψη του ιού αλλά υπάρχουν αγωγές που τον εκμηδενίζουν και έτσι οι φορείς έχουν μία κανονική ζωή.

    Οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τις μύγες όταν δεν είχαν βγεί αντιρετροϊκά φάρμακα που θα βοηθήσουν τους φορείς. Σήμερα τουλάχιστον η επιστήμη έχει κατφέρει να προσφέρει στους οροθετικούς μία κανονική ζωή κάνοντας τον hiv ένα χρόνιο νόσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιμένω πως δεν αμφισβήτω την ύπαρξη αλλά του ιου αλλά την τοοοοσο μεγάλη έκταση που του δόθηκε! Όλο το κονσεπτ δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μου κάνει μεγάλη εντύπωση φίλη Ζωζώ το ότι δεν πιστεύεις ότι υπάρχει ο ιός. Δεν πιστεύεις γιατί απλά δεν έχεις έρθει στην θέση να φοβηθείς. Όχι μην πεθάνεις από αυτό αλλά ακόμη και να παραμείνεις μονος, παραγκωνισμένος από το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος και στιγματισμένος από κάτι που ζει μέσα σου. 'Η μήπως δεν ζει; Είσαι αλήθεια σε θέση να μου πεις ότι στην περίπτωση που θα σου έλεγε ένας γιατρός, ξέρεις έχεις μολυνθεί με τον ιό hiv "Καλα,τι λες,δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα". Θα το διακινδύνευες; Θα έπαιρνες ένα τέτοιο ρίσκο;

    Και ας συνεχίσουμε την θεωρία σου. Ότι δεν υπάρχει στο άμεσο περιβάλλον σου είναι το πραγματικό; Δηλαδή αν δεν είχε πεθάνει κάποιος από καρκίνο στο περιβάλλον σου, θα αγνοούσες και την ύπαρξη του καρκίνου; Απειλή είναι κάτι μόνο που αγγίζει τα όρια του προσωπικού μας χώρου και μόνο; Καταρχήν για να βάλουμε κάτι στην θέση του. Δεν πεθαίνεις από hiv, πεθαίνεις από ένα σωρό αλλά άσχετα πράγματα που μπορεί να κινδυνεύεις και εσύ φίλη Ζωζώ. Κρύωμα. Πνευμονία. Καρκίνος. Ο κόσμος αυτή την στιγμή στην Αφρική που πεθαίνει δεν πεθαίνει γιατί δεν υπάρχει ιός. Πεθαίνει γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα. Αλλά και πάλι, στην Αφρική δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε πάει στην Αφρική να δούμε ότι όντως κάποιος πέθανε από aids. Σωστά;

    Είμαι φορέας του ίου hiv. Εσύ πιθανώς να είσαι φορέας του ιού hpv και κατ'επεκταση των κονδυλωμάτων, των πιο συχνό-εμφανιζομενων σεξουαλικως μεταδιδομένων νοσημάτων. Κάτι που μπορεί να μην το ξέρεις καν. Δεν λέω ότι ισχύει, ένα παράδειγμα φέρω. Αλλά αν είναι γεγονός ότι τα ΣΜΝ υπάρχουν και ότι απο αυτα προφυλάσσεσαι φορώντας το προφυλακτικό, που υποθέτω ότι φόρας, γιατί να μην είναι και ο ιός ΗΙV; Γιατί δεν σε έχει επηρεάσει στο άμεσο περιβάλλον σου; Και αληθεια,αν σε επηρέαζε ή αν επηρέαζε κάποιον στο περιβάλλον σου, πιστεύεις ότι θα σου το έλεγε; Με χαρά και περηφάνια θα σου το ανακοίνωνε; Λάθος.

    Όταν έμαθα ότι είχα τον ιό αμέσως έβαλα τον εαυτό μου να σκεφτεί τι είχα κάνει λάθος. Και πότε δεν πρόσεχα. Είσαι εσύ φίλη Ζωζώ σίγουρη 100%; Δεν έχεις κάνει πότε και τίποτε; Έπεσες παρθένα από τα δέντρα και ήρθες να μας φωτίσεις με την σοφία σου για τα σεμεν και το γλυκό κουταλιού κυδώνι; Και εντάξει εσύ; Είσαι υπεράνω πάσης υποψίας (?), ο Αγησίλαος; και ο κάθε Αγησίλαος στη ζωή σου; Μπορείς να ορκιστείς για όλα τα άτομα στην ζωή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν μίλησα για "γνωστούς" μου είχα μια περισσότερο γενικευμένη έννοια. Εδώ στην επαρχία αν κάποιος είναι άρρωστος καλώς η κακώς μαθαίνεται ακούγεται. όλο και κάποιος κάτι γνωρίζει και δεν χρειάζεται όπως λες να το διατυμπανίζει ο ίδιος. Κάνεις άλλωστε δεν διατυμπανίζει οποιουδήποτε είδους ασθένεια έχει πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεταδιδόμενη ασθένεια! Επαναλαμβάνω λοιπόν μέχρι βαθμού σχάσεως, πως δεν αμφισβητώ την ύπαρξη του ιού και το πόσο σοβαρός και θανατηφόρος είναι. Αμφισβητώ το μέγεθος της δημοσιότητας και της επικινδυνότητας που της έχει δοθεί και εξήγησα τους λόγους. Και σε ότι αφορά αυτό που είπες για άμεσο περιβάλλον, ναι θεωρώ πως ότι συμβαίνει και στο ποσοστό που συμβαίνει στο γύρω περιβάλλον μας είναι και αυτό που ισχύει στην κοινωνία σε αντίστοιχα ποσοστά. Ξέρω πολλούς που είχαν καρκίνο, πολλούς που είχαν κονδυλώματα, πολλούς που κάναν χρήση ναρκωτικών ουσιών, αρκετούς ομοφυλόφιλους άλλους τόσους κλέφτες και ούτω καθεξής (δεν τους βάζω μαζί σαν όμοια απλά είναι θέματα που ο κόσμος τα κρύβει θεωρώντας τα taboo)στοιχεία που για πολλούς αποτελούν taboo τα οποία όμως και ειδικά σε μια επαρχιακή κοινωνία δεν κρύβονται σχεδόν ποτέ. Ε λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον δεν είδα και δεν άκουσα ποτέ για κάποιον που να έχει AIDS. Συνεπώς; όχι ότι δεν υπάρχει αλλά το ποσοστό ύπαρξης μιας τέτοιας περίπτωσης είναι ελάχιστο.
    και τέλος τι σχέση είχαν τα κυδώνια και τα σεμέν με την άποψη μου περι aids δεν κατάλαβα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι Ζωζώ, κι αν θηλάσεις πέος, κι αν το τελευταίο εισέλθει σε πληγωμένη περιοχή, κιαν αναμειχθούν πληγωμένα χείλη, άχ αχ αχ αχ...
    Τότε ο πόθος θα γινει πόνος και το πάθος λάθος χωρίς δυνατότις επιστροφής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά το AIDS υπάρχει αλλά πιστεύω οτι συγχρόνως υπάρχουν τόσες άλλες θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος που δεν το θεωρώ κάτι πιο τρομακτικό απο αυτό.Απλά επειδή ο άνθρωπος απο τη φύση του φοβάται κάθε τι που έχει σχέση με σεξουαλικά ματαδιδόμενα νοσήματα φιάχτηκε όλος αυτός ο φόβος.Προέρχομαι απο Ιατρική οικογένεια , έμαθα να κυκλοφορώ μέσα σε νοσοκομεία απο μικρό κοριτσάκι μια και οι γονείς μου ήταν φοιτητές ΄οταν με έκαναν.Η μητέρα μου με το που τελείωσε την Ιατρική διορίστηκε στο τότε Σανατόριο ΚΝΘ της Θεσσαλονίκης.Με έπαιρνε μαζί της απο 4 ετών , έπαιζα με τους φυματικούς.Ξέρετε πως είχαν τους φυματικούς τότε; κάτι σαν το AIDS, πέθαινα καιλοι γονείς τους οι ίδιοι δεν ερχώντουσαν να τους πάρουν σπίτι για να τους θάψει.Το AIDS είναι μια ακόμα δύσκολη ασθένεια μα όχι Ταμπού, απλά νομίζω οτι η υποχρέωση μας για προστασία μας αφορά και πρέπει να το κάνουμε και όχι να αδιαφορούμε.Έκανα διακοπές κάποτε κάμπινκ με ένα παιδάκι που είχε την ασθένεια απο αιμοληψεία.Η μάνα του το δήλωσε σε όσους τους πλησίαζαν , μείναμε μόνον εμείς κοντά τους.Τα παιδιά μου ήταν σωστά πληροφορημένα και δεν ένοιωσα την ανάγκη ούτε καν να τα πω κάτι.Έπαιζαν μαζί του χωρίς πρόβλημα γιατί ..δεν υπάρχει πρόβλημα άμα προσέχεις.Ξέρω γιατρό που έπαθε καρκίνο γιατί την ώρα εγχείρησης έσπασε καρκίνωμα και πετάχτηκε υγρό επάνω του, ήταν οικογ. φίλος μας, άρα..κι αυτό μεταδίδεται.Δηλαδή θα πρέπει να φοβώμαστε και τον αέρα που αναπνέουμε; θα πρέπει να περιθωριοπήσουμε τους ανθρώπους αυτούς ;Εσείς φίλοι μου που έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα να πιστεύετε οτι πια αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια και πιστεύω οτι γρήγορα θα γίνει μια ασθένεια ρουτίνας .Εγώ θα τρόμαζα περισσότερο με τη λέξη καρκίνος που στη κυριολεξεία θερίζει ανεξαρτήτου ηλικείας.Συγχωρείστε με αν έθιξα κάποιον μα είναι η προσωπική μου γνώμη και σας ζητώ να είστε αισιόδοξοι και προσεκτικά έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρω 2 άτομα με HIV, το ένα στο πολύ κοντινό φιλικό μου περιβάλλον. Και στις δύο περιπτώσεις κανείς από την οικογένειά τους και ελάχιστοι από τους φίλους τους (εκτός από τους πιο κοντινούς) δεν γνωρίζουν τίποτα. Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι από τους γνωστούς μου είναι οροθετικοί και δεν το έχουν πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. etsi k alliws den fenetai pouthena an kapoios pethanei apo AIDS. oloi pethenoun apo arrwstia pou anaptyxthike mesa toys se upervoliko bathmo logo tou AIDS.dhladh o ios katastrefei to anosopoihtiko k mporeis na pethaneis k apo mia griph!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. endiaferouses apopseis..
    pisteuw pws kathe thema pou apotelei taboo...mporei poly grhgora na parei megala megethh dhmosiothtas!!h epikyndynothta oso afora to aids sigoura einai megalh kai ginete megalyterh otan h seksoualikh mas symperifora einai anethynh!!

    Vre stauroula mou den antilhfthika giati auto to statement...einai h apopsh sou sto thema ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω μια θεωρία πολύ προσωπική και παντελώς ατεκμηρίωτη, παρόλαυτα πιστεύω λόγω της "τελειότητας" του ιού HIV, της πανδημίας που εξαπλώθηκε ότι είναι ιός εργαστηρίου και δεν ξεκίνησε από την Αφρική (το πιο εύκολο μέρος του πλανήτη για να χαθούν στοιχεία).

    Πέρα από αυτό, θέλω να πω κάτι άλλο.
    Τον μεσαίωνα ο μέσος όρος ζωής ήταν μόλις 25 ετών. Η πιο συχνή αιτία θανάτου η δυσεντερία. Όσο οι συνθήκες ζωής του ανθρώπινου είδους βελτιώνονται, τόσο μακραίνει η διάρκεια της ζωής και για αυτό θα εμφανίζονται και ασθένειες που πριν αγνοούσαμε.
    Το άλλο πολύ σκληρό που θα πω όσο αφορά τον καρκίνο έχει να κάνει με τους ανθρώπους σαν είδος πάνω στην γη. Είμαστε το μοναδικό είδος που αντί να εξελίσσεται, έχει αρχίσει να εκφυλίζεται. Ξέρω ότι είναι άκαρδο και cruel αυτό που θα πω αλλά ο νόμος της φύσης ήταν να αναπαράγονται οι πιο "γεροί" γονιδιακά και να επιβιώνουν οι πιο ισχυροί, δημιουργώντας γονιδιακά την καλύτερη πρώτη ύλη για την επόμενη γενιά. Δείτε ποιοι κάνουν πολλά παιδιά! Δείτε ποιοι γεννοβολάνε αβέρτα. Ούτε οι πιο όμορφοι(σιγά μην χαλάσουν την σιλουέτα τους), ούτε οι πιο έξυπνοι (έχουν την μπίζνες τους να ασχοληθούν), και κυρίως δεν αναπαραγόμαστε στην ηλικία για να φέρουμε υγιή παιδιά (πάρα πολύ αργά εννοώ). Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από αυτά που λέω, το εξετάζω στεγνά σαν είδος τώρα τον άνθρωπο. Κοινώς ο νόμος της φύσης πάει κατά διαόλου το ίδιο και εμείς.
    Μάλλον θέλουμε να γίνουμε αθάνατοι και όχι να δούμε την συνέχεια της ζωής στους απογόνους μας.
    Αθανασία βέβαια δεν υπάρχει, και όλος αυτός ο τρόπος ζωής οδηγεί και στον καρκίνο.

    Ζωζώ,

    Θα σου πω αυτό που μου είπε μια δασκάλα μου για τα drugs και ότι μας σκοτώνει μακροπρόθεσμα:
    "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΖΕΙΣ"
    Και τι εννοώ.
    Έχω φίλο οροθετικό. Οι μισοί φίλοι του νόμιζαν πως θα κολήσουν αν χρησιμοποιήσουν την ίδια τουαλέτα με αυτόν. Η κοπέλα του έγινε Λούης και του γαμήθηκε η ζωή πάνω κάτω.
    Δεν μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα που κάναμε παλιά μαζί. Συχνά τα χάπια του φέρνουν ζαλούρες και πονοκεφάλους. Δεν έχει το κουράγιο που είχε πριν 7 χρόνια.
    Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος έχει και ποιον όχι, άκουσε με σε αυτό, δεν φαίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και που να φανταζόμουν ότι από μία ανάρτηση που είχα κάνει στο blog μου ότι θα γινόταν τόσος χαμός!
    Η ουσία είναι ότι ο hiv παραμένει ένα ταμπού για την ελληνική κοινωνία όπως είναι το σεξ και πολλά άλλα!
    Σημασία δεν έχει τι κάνει η κοινωνία μόνο αλλά και εμείς οι ίδιοι ως ευσεινείδητοι πολίτες!
    Πρέπει και οφείλετε να ενημερωνεστε πάνω από όλα για να μην τύχει σε κάποιον από σας αλλά και για να μην οδειγήστε έστω και άθελας σας σε ρατσιστικές συμπεριφορές.
    Η απάντηση της αχτίδας με κάλυψε πλήρως και οφε'ιλω να τη συγχαρώ για την ωριμότητα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα η αχτίδα αγάπη μου είναι ώριμη. Μια ώριμη και sexy κυρία γεματη χυμούς και όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή