Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Το θύμα του σπιτιού...

Κομμάτια έγινε η μέση μου. Δυο άντρες μέσα στο σπίτι και όλα εγώ τα κάνω. Άνοιξε ο καιρός και είπα να καθαρίσω την αυλή και να βγάλω από την αποθήκη το σετάκι τα έπιπλα τα φερ φορζέ εκείνα τα άσπρα τα μεταλλικά που είναι για την βεράντα. Θα πάω λέω στο παζάρι, άφησα ένα σημείωμα στη σερβάντα δίπλα στη φωτογραφία του θείου του Πελοπίδα (εκεί τα αφήνουμε τα σημειώματα) «Να βγάλετε τα φερ φορζέ από την αποθήκη». Ας τα βγάλουν λέω να γυρίσω να τα πάρω ένα νερό με το λάστιχο και να τα καλοθέσω.

Το παζάρι ήταν φουλ, πήρα μια τσάντα νεκταρίνια, μισό κιλό καϊσια και κάτι γιαρμάδες μούρλια! Πήρα και ένα καρεδάκι από αυτά τα πλαστικά τα δαντελωτά που τα καθαρίζεις με το σφουγγάρι να τα στρώσω στο τραπέζι της αυλής. Άρχισε να ψιχαλίζει όμως και άρον άρον γύρισα σπίτι. Ευτυχώς είχα πάρει και το παρασόλι μαζί μου και δεν βράχηκε το μαλλί και το’ χα και χτενισμένο. Όλη νύχτα έβραζα τα ρολά και το κρεπάριζα το μαλλί .. στο θεό το φτασα γιατί σήμερα είναι το πάρτι της κυρα-Δέσποινας. Μας κάλεσε να γιορτάσουμε λέει την νίκη του Νορβηγού στη Eurovision. Μόνο τη Δομινίκη δε κάλεσε. Μάλωσαν εκείνο το βράδυ με την κυρα-Δέσποινα γιατί η Δομινίκη ήθελε να κερδίσει η Hadise η τουρκάλα.. Αχ, Αλάχ Αλάχ..

Τέλος πάντων έφτασα σπίτι, βλέπω το σημείωμα ακόμη στη σερβάντα δίπλα στη φωτογραφία.
Κοιτάω γύρω γύρω, ο Αγησίλαος κάθεται στο καθημερινό και κρυφοκαπνίζει και ο ανεπρόκοπος ο γιος μου κάθόταν στην υποδοχή με τα πόδια πάνω στο τραπέζι, έπινε μπέϊλις και έβλεπε Βάσια Λόη. Μα την Παναγία τη Γουρλομάτα της Λέρου με γύρισαν τα μυαλά. Μια δουλεία βρε σας έβαλα, άχρηστοι που τρέχω από το πρωί φορτωμένη σα το μουλάρι με δυο κιλά γιαρμάδες να φάτε να χορτάσετε και τι ζήτησα πια; Αχ μια ζωή το θύμα σε αυτό το σπίτι. Με κοιτούσαν με το βλέμμα της χαζής εκείνο το βλέμμα το «άσε με τώρα ακούω Μάρω Λύτρα».

Εγώ φταίω λέω που παράτησα τις σπουδές μου για να έρθω να γίνω η αρχόντισσα του σπιτιού. Δυο χρόνια πλήρωνε ο μπαμπάς μου να πάω στη Ντιντάκτα να μάθω γραφομηχανή και τι κατάλαβα; Πήρα τον Αγησίλαο και πρόκοψα. Παρ’ τον Ζωζώ μου, μου λέγανε. Ο Αγησίλαος είναι από τα καλύτερα παιδιά και νέος ατσαλίνου χαρακτήρος. Αχ δε θα αποδημήσω εις κύριον; Δε θα βρω τη θεία τη Γίτσα την αδερφή της μάνας μου; Αυτή φταίει για όλα η προξενήτρα της γειτονιάς. Π’ ανάθεμα την!!!

Έκανα ένα βραστό και ήπια να ζεσταθούν τα μέσα μου να ηρεμίσω, δεν είχε και τίποτα να δω στην τηλεόραση. Έκλεισε και ο Κωστάκης τη βουλή κι εμείς τι θα βλέπουμε τώρα; Δυο χαρές είχαμε. Την ανατομία ενός εγκλήματος με τον Βαλτινό και τα σκάνδαλα της ΝΔ με τον Κωστάκη. Ουδένα σεβασμό στον τηλεθεατή.

Προσπάθησα να χαλαρώσω , να ηρεμίσω γιατί ήθελα να πάω και στο πάρτι. Τι το θελα; Πήγα από τις πρώτες να προλάβω τον μπουφέ! Εκεί μας περίμενε η κυρα-Δέσποινα ντυμένη με γιλέκο και άσπρο πουκάμισο πλήρωσε και τρεις βιολιτζήδες να παίζουν όλη νύχτα παραδοσιακά τραγούδια των Βίκινγκς και το κανε το σπίτι αρένα της Eurovision. Το χειρότερο ήτα όταν έσκασε μύτη η Δομινίκη ακάλεστη να τονίσω με μια κόκκινη στολή χανούμισσας για σπάσιμο! Douze points a Dominic !!!

Έφυγα πριν γίνει το κακό γιατί το βλεπα ότι έρχεται. Άσε που μετάνιωσα έτσι που μίλησα στον Αγησίλαο και πάω τώρα να του κάνω πουτανιές, να του τρίψω λίγο τα βυζάκια μου, να του τσιμπήσω τα μαγουλάκια να τα βρούμε τέλος πάντων. Ξεπατίκωσα ένα βίντεο κλίπ της Κylie Μinogue και θα τον κάνω τούρμπο. Μέχρι καινούριο ψυγείο θα με πάρει. Αχ καράβι σέρνω η Ζωζώ!!! Πάνω από όλα είμαι και γυναίκα!!!

Αγνοούμενη αυτής της εβδομάδας η Κλεοπάτρα, η τραγουδίστρια από το πουθενά που μας εκπροσώπησε στη Εurovision το 1992 κερδίζοντας μάλιστα και την καλύτερη θέση την 5η. Άκουσα ότι τη σφάξανε κάποιοι Σκοπιανοί (Μακεδόνες που θα λεγε και η Μαρία –(παύλα) Φώτη – (παύλα) Μπακοδήμου).

Μια φωτογραφία που νομίζω αξίζει στους αναγνώστες μου.. Πατήστε πάνω στη φωτό και θέλω να προσέξετε το μπούτι της Μιράντας και το στόμα της Σαμάνθας (Να που καταλήγουν τα απανωτά τσιμπούκια).


Και μια πρόταση αλλαγής για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Σας φιλώ η Βασίλισσα της Ντιντάκτα Ζωζώ!!!

15 σχόλια:

  1. Αλήθεια τη σφάξανε!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα ζωζω οτι εμαθες στην ντιντακτα δεν παει χαμενο δουλευεις καλα το πληκτρολογιο τωρα.Για ρωτα και μενα που μετρουσα τα πλακακια στην θεσσαλονικη στην ντιντακτα απο κατω οσπου να κατεβει το κοριτσι μου και τωρα γυναικα μου.Παντως πτυχιο πηρατε ειναι καπου στην ντουλαπα αλλα απειρες τοτε λογιστριες ακομα κανατε ενα λαθος. Πηρατε εμας χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι ειναι οπως τα λεει ο θανασης. εγω ειμαι αυτο το κοριτσι. και μενα ετσι μου ειπαν οι δικοι μου. ''παρτον. ειναι καλο παιδι.θα ζησεις καλα μαζι του.'' δεν λεω, ζω καλα. αλλα τον εχω κακομαθει τοσο πολυ τον αγα μου, που ουτε ενα ποτηρι νερο δεν βαζει μονος του να πιει. ολα στα χερια του τα θελει. εμ, αφου τους κακομαθαμε, καλα να παθουμε τωρα.
    λες να φταιει η didacta γι αυτο; [γιατι κι εγω αυτη την σχολη τελειωσα]
    καλημερα και καλη Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου βρε παιδάκι μου , περίμενα ανάρτηση να γελάσει το χειλάκι μου, το έχεις κάνει μηνιαίο το περιοδικό και το θέλω τουλάχιστο εβδομαδιαίο.Εκείνο το "Δυο χαρές είχαμε. Την ανατομία ενός εγκλήματος με τον Βαλτινό και τα σκάνδαλα της ΝΔ με τον Κωστάκη." ούτε Λαζόπουλος το γέλιο που έκανα.Όσο για τη didacta , πόσες τέτοιε σπουδές μείναν στο συρτάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεμένη Ζωζώ τί είναι αυτή η ντιντάκτα!; Υπάρχει ακόμα!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλη επιτυχία το μπλοκ σου Ζωζώ! Αφού απέκτισες και κάκιστους μιμητές αυτού τότε σημαίνει πως είναι άκρως επιτυχημένο!!! Μόνο που οι μιμητές σου όπως φάνηκε και από τον συνανωνόματό μου στερούνται του ήθους, των αρχών, του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και του ταλέντου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ ανώνυμε... αλλα δεν στεναχωριέμαι ιδιετερα κανω αυτό που πρέπει να κανω σωστα και απο κει και περα ασ προσπαθούν...
    Αλλωστε οπως έλεγε και μια φίλη, "Η κατίνα και η πλατίνα τον πρώτο χρόνο φαίνονται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ορίστε! τολμούν και διασύρουν τ όνομά μου?!! καλα βρε δειλέ καράβλαχε δε ντρέπεσαι? δε ντρέπεσαι βρε αλήτη που θα με πεις εμένα αντιγραφέα?? καλά ρε δεν ήξερες πως η κατινιά είναι επάγγελμα? άλλοι έχουν μάστερ κι άλλοι απλό μπάτσελορ? μα ρε ζωζώ είναι πράγματα αυτά τώρα..? νιώθεις να απειλείσαι από μένα? όχι πες μου γιατί θα κόψω τις φλέβες μου με το κουζινομάχαιρο, προχτες τ ακόνισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν ανέφερα όνομα στο σχόλιό μου! Αυτό τα λέει όλα! Το να βγαίνει μόνη της και να το δηλώνει σημαίνει πολλά... Επιπρόσθετα εγω δεν χρησιμοποίησα ύβρεις! Εν αντιθέσει με εμένα οι ύβρεις από την ανωτέρω σχολιάζουσα είναι ευκολότατες και πλουσιοπάροχες! Τόσο σε εμένα, όσο και σε εκείνον που όπως είδα σχολίασε στο ΄΄δικό της΄΄ blog! Αυτό κι αν λέει κι ακόμα χειρότερα...!!!

    Anyway, δε με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά ούτως ή άλλως εσύ Ζωζώ έχεις και το συγγραφικό ταλέντο αλλά και το ήθος, όλοι οι άλλοι κοινότητες θέλουν μα ...κενότητες μένουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Αχ, Ζωζώ μου χάθηκα το ξέρω, είχα καιρό να σε διαβάσω και μου έφτιαξες το κέφι. Η φωτό είναι ΤΕΛΕΙΑ, το μπούτι το είδα αλλά το ότι τα τσιμπούκια έτσι καταλήγουν το λες με βεβαιότητα τώρα;;;

    Αυτή την εβδομάδα, κλαίω τα λεφτά της μάμας μου για τις Λονδρέζες καθηγήτριες και τα κολέγια, αοφύ εδώ που είμαι δεν έχω κανέναν φίλο, πάω κομμωτήριο για να σκοτώσω τον χρόνο που λείπει στην δουλειά, και φτιάχνω αρακά. Δεν περνάει η ώρα. Δεν περνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέρασα να βρώ κάποπιο ξεκατίνιασμα μα βλέπω σε έπιασε η ζέστη, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή